03:59:08 29.01.2023
Stiri

Gradele de vulnerabilitate energetică, stabilite pentru 700 000 de gospodării care au depus cereri cu solicitarea de a le fi compensat tariful la gaze, energie electrică și termică

Actualitate 01.12.2022 10:05 Vizualizări1382 Autor: Ziarul National
Gradele de vulnerabilitate energetică, stabilite pentru 700 000 de gospodării care au depus cereri cu solicitarea de a le fi compensat tariful la gaze, energie electrică și termică


Cetățenii care au depus cereri pe compensatii.gov.md își pot afla deja gradele de vulnerabilitate energetică în baza cărora va fi stabilită mărimea ajutorului oferit de stat pentru plata consumului de gaze, energie electrică și termică.

„Gradele de vulnerabilitate energetică au început deja să apară în Cabinetul personal pe compensatii.gov.md. Începând de mâine (joi, 1 decembrie - n.r.), toți vor primi notificări prin sms și emailuri, dar deja puteți verifica în ce categorie ați fost încadrați. Prima etapă s-a încheiat, urmează transmiterea datelor către furnizori și calcularea compensațiilor în factură”, a anunțat deputatul Dan Perciun, președintele Comisiei parlamentare pentru protecție socială, sănătate și familie.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a declarat că furnizorii de servicii vor începe să aplice compensațiile în facturile pentru luna noiembrie. În cazul în care unele facturi au fost deja expediate clienților, furnizorul va recalcula și va include datele în următoarele facturi.

Anterior, autoritățile au anunțat că circa 70% dintre gospodării au fost atribuite categoriilor de vulnerabilitate „ridicată” și „foarte ridicată”.

În cazul în care cetățenii nu au depus cereri pe compensatii.gov.md, aceștia vor fi atribuiți automat categoriei de vulnerabilitate „medie”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md