04:48:58 08.12.2021
Stiri

GHIȘEU ELECTRONIC // Toate SERVICIILE publice prestate de autoritățile R. Moldova, pe un SINGUR portal: 250 de servicii digitale pe servicii.gov.md

Actualitate 06.10.2021 14:13 Vizualizări1578 Autor: Ziarul National
GHIȘEU ELECTRONIC // Toate SERVICIILE publice prestate de autoritățile R. Moldova, pe un SINGUR portal: 250 de servicii digitale pe servicii.gov.md egov.md


Agenției de Guvernare Electronică (AGE) a lansat astăzi o versiune nouă și îmbunătățită a Portalulului Serviciilor Publice care poate fi accesat de către toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv din diasporă, și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Odată cu lansarea noii versiuni a Portalului Serviciilor Publice, cetăţenii nu vor fi nevoiți să navigheze pe zeci de adrese pentru a căuta informaţii despre serviciile publice oferite de instituţiile statului, dar le vor găsi pe toate pe o singură adresă electronică.

Este vorba despre o platformă unică ce include informații complexe despre tot spectrul de servicii de stat prestate de către autoritățile centrale ale Republicii Moldova, aceasta fiind completată cu date noi și informații utile despre servicii publice și modalitățile moderne de prestare a acestora de către instituțiile de stat.

Astfel, portalul în versiune nouă oferă cetățenilor posibilitatea de a accesa circa 250 de servicii digitale într-un singur ghișeu electronic servicii.gov.md cu motor de căutare avansat.

Structurarea informației a fost realizată pe grupuri de servicii publice administrative asociate unui fapt de importanță deosebită pentru o persoană fizică sau persoană juridică de drept privat, adică în funcție de evenimentele de viață, între care naștere, căsătorie, înființarea unei afaceri, construcția unui imobil, cumpărarea unui automobil etc., și în conformitate cu Nomenclatorul integrat al serviciilor publice administrative și a Listei evenimentelor de viață asociate acestora, aprobate de Guvern.

De asemenea, la baza dezvoltării noii versiuni a Portalului Serviciilor Publice stă Registrul de stat al serviciilor publice care include toate serviciile prestate de autoritățile administrației publice centrale de specialitate, cu posibilitatea includerii pe parcurs a serviciilor publice prestate de către autoritățile locale. Documentul constituie baza informațională pentru Portalul guvernamental unic al serviciilor publice și ajută utilizatorul să găsească toate serviciile publice disponibile la moment în Republica Moldova.

Portalul servește drept punct unic de acces la informațiile, pașii, tarifele și toate detaliile aferente serviciilor publice și este ajustat conform Vocabularului European al Serviciilor Publice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 06.10.2021 14:26

Pe când instituțiile statale precum și băncile vor avea acces la bazele de date să-și extragă toate certificatele, extrasele ,”sprăvcile” de care au nevoie și să nu-și bată joc de timpul agenților economici și persoanele fizice ???? Cred că răspunsul e evident - la calendele grecești!!! Asta este o sursă enormă de jupuire a cetățenilor și de activități fără valoare adăugată, și care nu ține cont de costul de oportunitate. Dacă ar face cineva un studiu despre acest cost de oportunitate, am constata că avem pierderi de PIB de câteva zeci de miliarde de lei anual. Aici e reforma adevărată - nu nimicurile prezentate aici...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md