12:31:41 29.11.2022
Stiri

Germania va ajuta R. Moldova să-și dezvolte capacitățile de apărare: „Puteți să contați pe noi”

Actualitate 01.10.2022 11:43 Vizualizări1251 Autor: Ziarul National
Germania va ajuta R. Moldova să-și dezvolte capacitățile de apărare: „Puteți să contați pe noi”


O rundă a consultărilor bilaterale la nivel politico-militar dintre Ministerul Apărării de la Chişinău şi cel al Germaniei va fi găzduită în curând la Chişinău, a anunţat astăzi ministrul Apărării Anatolie Nosatîi într-o conferiţă de presă comună susţinută împreună cu omologul său german, Christine Lambrecht.

„Noi ne dorim să consolidăm aceste relaţii ilaterale prin noi proiecte de interes comun direcţionate spre transformarea armatei naţionale într-o instituţie modernă bine echipată şi dotată, capabilă să-şi îndeplinească misiunile de apărare a suveranităţii şi independenţei teritoriale. În contextul în care în prezent ţara noastră se confruntă cu o serie de provocări inclusiv la capitolul securităţii şi apărării. În acest timp, doresc să menţionez că Ministerul Apărării va găzdui în curând o rundă a consultărilor bilaterale la nivel politico-militar care reprezintă o verigă importantă în identificare şi negocierea unor proiecte de asistenţă din partea Germaniei pentru dezvoltarea capabilităţilor de apărare pentru Republica Moldova”, a declarat Anatolie Nosatîi, citat de Radio Moldova.

Germania şi Republica Moldova au o colaborare foarte bună de ani de zile, iar ministerul Apărării german este gata să intensifice asistenţa militară.

„Este important ca această cooperare s-o intensificăm în continuare. Urmărim situaţia din Republica Moldova, cu provocările deosebite cu care se confruntă acum Republica Moldova şi în acest an suntem gata să intensificăm această asistenţă şi să acordăm asistenţă în privinţa innstruirii şi acordării armamentului care este necesar pentru a face faţă situaţiei de acum, din punct de vedere militar. Cred că aţi văzut că suntem de partea dumneavoastră, am arătat că suntem cu voi şi în timpul pandemiei. Noi am susţinut Republica Moldova cu 9,6 milioane de euro. Puteţi să contaţi pe noi”, a declarat Christine Lambrecht.

Germania a oferit Ministerului Apărării de la Chişinău donaţii de echipamente şi tehnică modernă în valoare de 2,5 milioane de euro pentru facilitarea procesului de păstrare şi transportare a muniţiilor în condiţii de maximă siguranţă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md