01:38:14 21.04.2024
Stiri

Germania pregătește o SCHIMBARE radicală. „Trebuie doar să îndeplinești această condiție pentru a obține un pașaport german”

Actualitate 26.05.2023 07:28 Vizualizări2132 Autor: Ziarul National
Germania pregătește o SCHIMBARE radicală. „Trebuie doar să îndeplinești această condiție pentru a obține un pașaport german”


Germania scurtează timpul de așteptare pentru obținerea cetățeniei, astfel că străinii din vor putea dobândi cu ușurință cetățenia germană. Guvernul federal a aprobat un amplu proiect de reformă care vizează viața tuturor celor care doresc să se stabilească în Germania.

Guvernul Germaniei a aprobat o propunere de reformă majoră a legislaţiei privind cetăţenia, menită să le permită imigranţilor să devină mai rapid cetăţeni ai acestei țări.

Reforma ar reduce perioada minimă de şedere în Germania pentru migranţi, înainte de a deveni cetăţeni, la cinci ani de la opt în prezent. Imigranţii deosebit de bine integraţi ar putea chiar aplica pentru cetăţenie după numai trei ani.

Cu unele excepţii, legea ar cere solicitanţilor cetăţeniei germane să demonstreze că se pot întreţine şi îşi pot întreţine familia fără ajutoare sociale.

„Oricine devine cetăţean german se angajează să trăiască în societatea noastră liberă şi diversă“, a declarat ministrul de Interne Nancy Faeser, al cărei minister a elaborat proiectul în consultare cu alte departamente ale guvernului.

Proiectul interzice însă expres acordarea cetăţeniei celor care comit infracţiuni cu motivaţie antisemită, rasistă sau xenofobă.

Ea a subliniat că rasismul, antisemitismul şi alte forme de preconcepţii sunt în conflict cu principiile cetăţeniei germane. „Nu există niciun fel de toleranţă. Cine nu ne împărtăşeşte valorile nu poate deveni german“, a punctat Faeser.

„Vrem ca oamenii care au devenit parte a societăţii noastre să fie capabili să contribuie la structurarea democratică a ţării noastre“, a mai spus ministrul de Interne, argumentând că alte exemple, cum este cel al Canadei, au arătat că această perspectivă poate fi crucială pentru a atrage lucrătorii calificaţi de care este nevoie urgent.

Propunerea de reformă urmează să fie examinată de landuri şi guvernele locale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md