23:19:04 22.05.2024
Stiri

Funcționarii vamali din R. Moldova, instruiți cum să prevină cazurile de contrabandă cu substanțe nucleare: Incident, simulat la vama Cahul

Actualitate 18.04.2024 15:50 Vizualizări988 Autor: Ziarul National
Funcționarii vamali din R. Moldova, instruiți cum să prevină cazurile de contrabandă cu substanțe nucleare: Incident, simulat la vama Cahul


Zece funcționari vamali au participat, în perioada 15 - 18 aprilie curent, alături de angajați ai Serviciului de Informații și Securitate, Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției, dar și ai Procuraturii Generale, la un exercițiu de instruire în domeniul combaterii traficului cu materiale nucleare și radioactive.

Exercițiul a avut loc inclusiv pe teren, în cadrul postului vamal de frontieră Cahul, unde a fost simulat un incident cu trafic de materiale radiologice.

Scopul instruirii a fost fortificarea capabilităților organizaționale de efectuare a controlului vamal, testarea și îmbunătățirea abilităților operaționale ale agențiilor implicate în exercițiu în prevenirea, combaterea, investigarea și urmărirea penală a cazurilor de trafic transfrontalier cu materiale nucleare și radioactive, utilizarea echipamentului tehnic din dotarea Serviciului Vamal, precum și evaluarea potențialului de conlucrare dintre instituțiile de aplicare a legii naționale cu atribuții în domeniu.

Instruirea a fost organizată de către Departamentul de Energie al SUA (DOE), Administrația Națională pentru Securitate Nucleară din SUA (NNSA) și Programul „Depistarea şi prevenirea cazurilor de contrabandă cu substanțe nucleare“ (NSDD), în conlucrare cu Serviciul Vamal, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Agenția Nucleară de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md