05:27:18 08.12.2021
Stiri

FOTO // Două terenuri de TENIS de câmp, cu acces GRATUIT, darul Fundației „Ceslav Ciuhrii” de Hramul Chișinăului. Proiectul a costat 1,7 milioane de lei și are drept scop PROMOVAREA „sportului alb” în R. Moldova

Actualitate 13.10.2021 08:21 Vizualizări1981 Autor: Ziarul National
FOTO // Două terenuri de TENIS de câmp, cu acces GRATUIT, darul Fundației „Ceslav Ciuhrii” de Hramul Chișinăului. Proiectul a costat 1,7 milioane de lei și are drept scop PROMOVAREA „sportului alb” în R. Moldova


Tenisul de câmp va fi mult mai accesibil pentru locuitorii capitalei începând cu 14 octombrie curent. Cu ocazia Hramului capitalei, Fundația „Ceslav Ciuhrii” va inaugura în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani două terenuri de tenis de câmp profesionist. Toți doritorii de a juca o partidă de tenis de câmp vor avea acces gratuit pe terenurile moderne, proaspăt date în exploatare.

Cele două terenuri de tenis de câmp au fost construite la inițiativa președintelui Federației Naționale de Tenis, Ceslav Ciuhrii, în conformitate cu standardele internaționale în domeniu.

Proiectul, care a costat 1,7 milioane de lei, a fost realizat în cadrul unui parteneriat public-privat, iar terenurile vor fi transmise de către Fundația „Ceslav Ciuhrii” în gestiunea autorităților publice locale din Chișinău. La ele vor avea acces gratuit toți doritorii.

Terenurile vor fi testate chiar în ziua inaugurării de micii tenismeni pe a căror dezvoltare Federația de profil pune un accent deosebit. Iar evenimentele pentru această categorie de sportivi vor continua începând cu primăvara anului viitor, imediat ce vor permite condițiile meteo.„Federația Națională de Tenis va organiza pe aceste terenuri, cu diferite ocazii, turnee și competiții. Aceste două terenuri sunt o bună oportunitate de a promova tenisul de câmp în țara noastră, sport, care, după cum vedem, este unul dintre cele mai frumoase din lume. Ne dorim, de asemenea, să-i motivăm astfel pe copii să ducă un mod de viață sănătos. Este o inițiativă frumoasă, pe care am promovat-o și sprijinit-o”, a declarat Ceslav Ciuhrii.

Federația Națională de Tenis din Moldova organizează mai multe turnee și competiții pentru copii, cu scopul de a dezvoltași populariza „sportul alb” în R. Moldova. Doar în această toamnă în R. Moldova au avut loc două evenimente internaționale din circuitul Tennis Europe Junior Tour: Biotehnos Junior Cup (Categoria 3) și Regata Junior Trophy (Categoria 2).

FNTM a adoptat deja planul de dezvoltare pentru anul 2022, care, de asemenea, prevede un șir de evenimente și activități menite să contribuie la dezvoltarea tenisului în R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md