22:13:01 15.04.2024
Stiri

FOTO // Dodon și soția sa Galina, în fața JUDECĂTORILOR, după cea ar fi falsificat un certificat medical. Socialistul afirmă că certificatul, în baza căruia instanța i-a permis să PĂRĂSEASCĂ R. Moldova, nici măcar nu este document

Actualitate 12.04.2023 11:08 Vizualizări3055 Autor: Ziarul National
FOTO // Dodon și soția sa Galina, în fața JUDECĂTORILOR, după cea ar fi falsificat un certificat medical. Socialistul afirmă că certificatul, în baza căruia instanța i-a permis să PĂRĂSEASCĂ R. Moldova, nici măcar nu este document


Inculpatul Igor Dodon și soția sa Galina au compărut astăzi în fața judecătorilor, în dosarul falsificării unui certificat medical, în baza căruia Curtea Supremă de Justiție i-a permis socialistului să meargă cu fiul său mai mic „la reabilitare” în România.

Dodon a lăsat să se înțeleagă că falsificarea unui astfel de certificat, care nici măcar document nu poate fi numit, ar fi un fleac.

„Ceea ce se întâmplă astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un nou dosar deschis mie și soției mele din cauza unui certificat medical, demonstrează nivelul justiției din republica noastră. Eu și soția mea suntem chemați aici, în instanță, din cauza unui certificat medical, care nu este un document, ci o recomandare – acesta este nivelul de justiție al Maiei Sandu sub drapelele și lozincile integrării europene”, a declarat Dodon, înainte să intre în sala de judecată.

Socialistul, revenit mai nou la cârma Partidului Socialiștilor din R. Moldova, susține că nu ar fi încălcat nimic. „Nu am încălcat nimic, nu ne ascundem nicăieri și vom demonstra că toate aberațiile procurorului sunt o rușine pentru întregul sistem de justiție al R. Moldova”, a conchis Dodon, care nu a mai plecat în România după ce a primit acceptul magistraților în baza acestei „recomandări”.

Amintim că socialistul Igor Dodon, soția lui, Galina, dar și medicul de familie care a eliberat acestei familii un certificat medical fals pentru ca primii doi, cercetați penal în mai multe dosare, să obțină permisiunea judecătorilor de a merge peste hotare, au fost trimiși pe banca acuzaților la finele lunii martie.

Cei trei sunt învinuiți de confecţionarea, deţinerea și folosirea de către două sau mai multe persoane a unui document oficial fals, care acordă drepturi.

CITIȚI și Procurorii cer arest la domiciliu pentru Igor Dodon și DEZVĂLUIE cacealmaua cu „reabilitarea” de peste hotare a fiului acestuia: Medicul nu cunoaște pacientul și a aplicat ștampila la rugămintea soției unui consilier municipal socialist

Potrivit procurorilor, în certificatul respectiv au fost înscrise date denaturate despre faptul că cel mai mic fiu al socialistului ar avea nevoie de consultații la medici specialiști și de un tratament medical.

„În cadrul investigațiilor efectuate de către procurori, a fost stabilit că ex-președintele Republicii Moldova, în privința căruia era aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara într-o cauză penală examinată de Curtea Supremă de Justiție, a prezentat instanței documentul oficial fals și, în temeiul acestuia, a solicitat permisiunea pentru plecare în România, sub pretextul de a efectua un tratament post-COVID fiului său minor. Același document oficial fals a fost folosit și de către soția ex-președintelui Republicii Moldova, în privința căreia este aplicată o măsură preventivă similară într-un dosar cercetat de către procurori. Astfel, soția ex-președintelui, prin intermediul avocaților, a prezentat documentul medical fals Procuraturii Anticorupție, solicitând încuviințarea de a părăsi teritoriul Republicii Moldova și de a merge în România, invocând același scop”, explică acuzatorii de stat.

CITIȚI și DOC // Ion Ceban a deconspirat MINCIUNA lui Dodon și a medicului de familie, soția unui consilier municipal PSRM, care a organizat „reabilitarea” de peste hotare a fiului acestuia. „Va răspunde pentru ILEGALITATEA pe care a comis-o”

Judecătorii i-au permis atunci lui Igor Dodon să meargă în România cu fiul său, însă socialistul a renunțat, pentru că Galina Dodon nu a primit încuviințarea oamenilor legii de a pleca peste hotare.

CITIȚI și După ce a fost prins cu MINCIUNA, Dodon anunță că NU mai pleacă în România. Acesta invocă PRESIUNI asupra medicilor și e revoltat că PROCURORII i-au interzis soției să-l însoțească

Dacă vor fi găsiți vinovați, soții Dodon și medicul de familie riscă amenzi de până la 47 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 5 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md