14:13:46 29.11.2022
Stiri

VIDEO // Fost ministru al Apărării de la Chișinău: „Rusia a pierdut și va pierde în continuare, iar rezultatul este evident că armata Ucrainei va învinge”

Actualitate 16.09.2022 09:41 Vizualizări705 Autor: Ziarul National
VIDEO // Fost ministru al Apărării de la Chișinău: „Rusia a pierdut și va pierde în continuare, iar rezultatul este evident că armata Ucrainei va învinge”


Fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, susține că războiul declanșat de Putin în Ucraina este unul pierdut, iar rezultatul este evident că armata Ucrainei va învinge.

Întrebat ce a demonstrat armata rusă până în această perioadă în condițiile în care propaganda de la Moscova vorbea despre puterea militară a armatei ruse.

„Propaganda de la Moscova întotdeauna a spus că elefantul rusesc e cel mai mare elefant din lume și armata rusă e cea mai puternică armată din lume și tancurile rusești sunt cele mai bune și tot ce era mai bun în lumea asta era în Uniunea Sovietică, după asta în Rusia. Sunt mulți factori. Să încep cu partea a doua de ce Rusia a piedut și va pierde în continuare. În primul rând nu este o armată este o adunătură de diferite forțe. Între aceste forțe nu există coordonare.După asta vorbim de logistică care nu există, armata ucraineană aplicând niște lovituri foarte precise și foarte puternice a distrus practic căile de acces, a distrus podurile, a distrus depozitele de armament și a distrus multă tehnică militară și au băgat frica în armata rusă, în cei care luptă de partea lui Putin în acest război criminal al Ucrainei,”
a spus fostul ministru al Apărării în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

Totodată, Anatol Şalaru spune că Rusia nu au reușit să-și completeze pierderile care să-și aducă și să mobilizeze tineri, veterani, pe cei care vor să lupte.

„Pe de altă parte, Ucraina a dat dovadă de pregătire excelentă astăzi. Putem spune cu toată certitudinea că armata ucraineană este armata numărul unu din Europa. Armata ucraineană este bine dotată, ultima perioadă are militari foarte bine pregătiți și motivați, au început să primească ajutor deși nu de la toate țările care au promis, dar ce contează cel mai mult este sprijinul populației. Ucrainenii au pentru ce lupta, am văzut și adresări ale unor militari ucraineni. Rușii nu sunt motivați, ei au venit pentru bani. Acum s-a transformat într-adevăr într-un război al secolului al XXI-lea purtat de către armata Ucraina și un război ai secolului XX, purtat de armata rusă. Rezultatul este evident armata ucraineană va învinge”, a adăugat Anatol Şalaru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md