19:24:13 17.06.2024
Stiri

Europarlamentar, după Summitul CPE de la Bulboaca: „De acum încolo, ne va fi și mai ușor să mobilizăm sprijin european pentru Republica Moldova”

Actualitate 02.06.2023 14:37 Vizualizări2470 Autor: Ziarul National
Europarlamentar, după Summitul CPE de la Bulboaca: „De acum încolo, ne va fi și mai ușor să mobilizăm sprijin european pentru Republica Moldova”


Summitul Comunității Politice Europene (CPE) organizat ieri la Bulboaca, raionul Anenii Noi, a fost „un succes” și, de acum încolo, „ne va fi și mai ușor să mobilizăm sprijin european pentru Republica Moldova”, afirmă europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.

„A fost un succes, fiindcă a arătat importanța Republicii Moldova pentru securitatea întregii Europe. A fost un succes, fiindcă a arătat încrederea de care se bucură președinta Maia Sandu și guvernarea de Chișinău pe plan european. A fost un succes, fiindcă toți liderii europeni care au participat au aflat mai multe lucruri despre Republica Moldova și au văzut dorința de integrare europeană. A fost un succes fiindcă s-a discutat situația din țară și din regiune, iar de acum încolo ne va fi și mai ușor să mobilizăm sprijin european pentru Republica Moldova”, a punctat europarlamentarul român.

CITIȚI VIDEO // Maia Sandu, în cadrul sesiunii plenare a Summitului CPE de la Bulboaca: „Acest summit este o expresie clară a UNITĂȚII, puterii și hotărârii noastre de a acționa împreună ca o singură familie”

Siegfried Mureșan este convins că locul R. Moldova este în Uniunea Europeană.

CITIȚI și VIDEO // Ursula von der Leyen a anunțat un nou pachet de ASISTENȚĂ pentru R. Moldova: „Putem vorbi acum de 1,6 MILIARDE de euro, ceea ce va aduce oportunități și investiții. Astăzi și mâine, întreaga Europă este R. Moldova”

„Integrarea europeană a Republicii Moldova nu este importantă doar pentru cetățenii moldoveni. Ea este importantă pentru toți europenii și pentru tot continentul nostru, iar cei 50 de lideri europeni care au participat la Summitul Comunității Politice Europene din R. Moldova au demonstrat că integrarea europeană a R. Moldova este o prioritate la nivel european”, a mai afirmat europarlamentarul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md