16:22:01 23.05.2024
Stiri

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ // Școala sportivă de tenis din Chișinău intră în reparații: 300 de mii de dolari oferiți de USAID pentru a schimba în totalitate sistemul de încălzire, ferestrele și ușile instituției

Actualitate 12.04.2024 14:38 Vizualizări1456 Autor: Ziarul National
EFICIENȚĂ ENERGETICĂ // Școala sportivă de tenis din Chișinău intră în reparații: 300 de mii de dolari oferiți de USAID pentru a schimba în totalitate sistemul de încălzire, ferestrele și ușile instituției


Condiții mai bune de antrenament pentru elevii școlii sportive de tenis din Chișinău!

USAID oferă instituției, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a R. Moldova - MESA, peste 300 de mii de dolari, bani ce urmează a fi cheltuiți pentru măsuri de eficiență energetică, ce includ lucrări de schimbare totală a sistemului de încălzire, precum și de înlocuire a ferestrelor și ușilor.

Implementarea măsurilor de eficiență energetică va reduce consumul și costurile la energie ale școlii.

„Preconizăm că, odată cu implementarea măsurilor de eficiență energetică în școală, facturile la energia electrică și termică să se reducă cu până la 30%. Aceasta ne va permite să investim economiile făcute în echipamente mai performante, dar și să oferim condiții mai bune elevilor noștri”, a menționat Ion Tcaci, directorul școlii de tenis joi, după ce a semnat, împreună cu directorul MESA, Armen Arzumanyan, un acord de implementare a proiectului.

Prezent la evenimentul de semnare a acordului de colaborare, seful adjunct al Misiunii USAID Moldova, John Riordan, a menționat că acest proiect are scopul de a promova necesitatea implementării măsurilor de eficiență energetică în clădirile publice la scara largă, pentru a utiliza eficient energia, reduce emisiile de gaze cu efect de seră și a contribui la atenuarea schimbărilor climatice.

Școala sportivă de tenis din Chișinău este frecventată de circa 300 de copii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md