02:24:30 08.12.2023
Stiri

E timpul să interzicem cultivarea scaiului

Actualitate 03.09.2023 10:04 Vizualizări1307 Autor: Ziarul National
E timpul să interzicem cultivarea scaiului


Trustia, elegii politikoase

Ministrul Agriculturii și Viticulturii Vladimir Bolea o fi purtat în copilărie pistol de lemn încărcat cu sâmburi de cireșe și o fi visat să devină comisar al poporului în haine de piele naturală.

Altfel, ideea că ar putea interzice unor fermieri să semene păpușoi mai la sud de paralela 46 a economiei de piață nu își are explicație. L-ar invidia comisarii norodului de pretutindeni și chiar președintele Sovietului Comisarilor Norodnici, tizul său veșnic viu - Vladimir Ilici, dacă nu ar fi expus în vitrina din Piața Roșie a capitalei pravoslavnice, ca să sperie fantomele trecutului glorios care bântuie coridoarele Kremlinului și cabinetul lui Putin .

Oricum, faptul că, în sfârșit, s-a găsit un politician mioritic sincer, care spune franc ce gândește, fără să se gândească la consecințe, e încurajator. Un politician occidental ar fi încercat să-și camufleze intențiile, ar fi pus diferite condiții legate de irigație, de finanțare etcetera și viceversa, ar fi stipulat că statul nu va mai subvenționa cultivarea porumbului în zonele unde preoții ortodocși nu sunt capabili să asigure prin procesiuni cu icoane și cruci volumul necesar de precipitații atmosferice sub formă de ploaie, pentru supraviețuirea și dezvoltarea culturii respective, dar dl Bolea nu are timp pentru asemenea finețuri și nici nu e nevoie să se complice atât de mult, ca să creeze niște aparențe democratice. Mai bine adevărul gol-goluț, decât niște iluzii false, oricât de folositoare ar părea acestea.

Totuși, dacă Bolea poate interzice popușoii, oare nu ar fi mai bine ca el să interzică scaiul și scaieții pe întreg teritoriul controlat de Guvern?

Acum stau și mă gândesc: de ce când rușii îi bombardează și îi omoară pe ucraineni – e vorba despre demilitarizare și denazificare, despre eliberare, iar când ucrainenii trimit câte o rachetă sau dronă spre orașele din Rusia – e act terorist?

Al vostru gânditor de la hamangia, Ion Buraga.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md