19:39:17 24.09.2023
Stiri

DOLIU NAȚIONAL // Cum își imagina Mircea Snegur că o să arate R. Moldova în anul 2024: Declarații făcute de primul președinte acum nouă ani în cadrul unui interviu oferit Ziarului NAȚIONAL

Actualitate 15.09.2023 17:41 Vizualizări2463 Autor: Ziarul National
DOLIU NAȚIONAL // Cum își imagina Mircea Snegur că o să arate R. Moldova în anul 2024: Declarații făcute de primul președinte acum nouă ani în cadrul unui interviu oferit Ziarului NAȚIONAL
Mircea Snegur, în ziua în care a oferit interviu Ziarului NAȚIONAL, 2014


Primul președinte al R. Moldova, decedat pe 13 septembrie curent la vârsta de 83 de ani, spera acum nouă ani că statul nostru va fi membru al Uniunii Europene până în anul 2024.

În cadrul unui interviu oferit în exclusivitate Ziarului NAȚIONAL în toamna anului 2014, Mircea Snegur a fost întrebat cum își imaginează R. Moldova peste zece ani, adică în 2024.

„Peste zece ani, Moldova cu siguranță o să fie membră a Uniunii Europene. Nici nu mă îndoiesc de lucrul ăsta și oamenii se vor bucura din plin de condiții mai bune de viață, vom avea o infrastructură socială modernizată. Și infrastructura de producere se va îmbunătăți. Doar că fermierii trebuie să învețe să coopereze între ei – livezile aparte, dar frigiderele comune. Atunci o să aibă posibilitate să realizeze producția la prețuri mai înalte. Sper, în 2024, să avem și consecințe frumoase ale noului Cod al Educației, să avem specialiști dotați din toate punctele de vedere. Aș vrea să am impresia că bazele pe care le-am pus noi sunt valorificate”, ne-a răspuns atunci primul președinte.

CITIȚI și INTERVIU // Mircea Snegur: „Gorbaciov mi-a spus că vom avea probleme. Și le-am avut”

Amintim că ziua de 16 septembrie a fost decretată zi de doliu național în R. Moldova. Primul președinte al R. Moldova va fi înmormântat sâmbătă cu onoruri de stat.

Toți cei care vor să-și ia rămas-bun și să aducă un ultim omagiu președintelui Mircea Snegur sunt așteptați vineri, 15 septembrie, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”, începând cu ora 18:00, sau sâmbătă, 16 septembrie, la Palatul Republicii, începând cu ora 10:00. Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, și va începe cu funeraliile de stat la Palatul Republicii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


BUREBISTA 15.09.2023 18:36

Uăi maldovî șî pisti n-șpe ani, când se va duce și mamaia pe drumul fără de întoarcere tăt așa, sî puniți niști declarații de-ali mneaei cu maldova europeană în 2030. Sî videți cî iaca: iarî nu s-o prinit... Când ești pobedist di mic...

Ion 15.09.2023 19:09

RM a pierdut 4 ani cu Dodon si va mai pierde alti ani cu deviatii similare. Nu va fi nici un 2030 poate nici 2040 sau poate niciodata daca Rusia reuseste fie sa inghete conflictul din Ucraina fie face pace in conditiile sale. Sansa RM este RO iar asta trebuie inteleasa de fiecare din RM. Asta-i joc de glezne si fumigena la marginea terenului cu UE etc. Mai degraba ar merge eventual cu NATO decat UE tinand cont ca standardele si conditiile UE sunt majore si unele chiar de ne surmontat.

iRod 16.09.2023 20:20

"Burebista", adevaratul Burebista ti-ar fi taiat limba proasta fara sa stea pe ganduri!

BUREBISTA 17.09.2023 01:49

Pintru @irod, ce nu e adevărat din ce am scris? Nu confundați visele umede ale lui madame Sandu cu realitatea. Dacă intrați voi în UE în 2030 eu mă apuc de croșetat. Înseamnă că nu mai înțeleg nimic din lumea asta și mă apuc de ceva mai pentru puterile mele. Eu vă doresc mult succes, aveți mare nevoie! Cât mai e până în 2100 și ceva?

Miticu Mitica 17.09.2023 10:41

rm a pierdut trenul ue odata cu ghiuleaua sovietica transnistria atarnata de piciorul ei de "fratele" mai mare transuralian. Asa cum putin spune ca au comis o mare eroare prin invazia budapestei in 56 si pragai in 68 fara sa isi ceara scuze si reparatii, tot asa va spune ca a gresit peste 50 de ani urmatorul conducator al rusiei transuraliene ugro-fino-altaica subjugata turciei si chinei. Pana atunci regula binecunoscuta acelor neproductivi este sa fure cat mai mult de la altii si sa ia ei deoarece ei nu stiu a produce. zeci de ani au strans din ce furau de la statele "prietene" comuniste precum din asa zisele greseli din Ungaria si Cehoslovacia. greseli, greseli dar asta nu i-a impiedicat sa fure de acolo ca in codru. intelegand ca le fuge pamantul de sub picioare si nu mai au de unde sa fure odata cu plecarea CSI "prieten" de pe orbita, rusia isi reorienteaza furtul din Africa. Asta ii va mai prelungi agonia cativa zeci de ani, dar in formatul cu costum mai strans pe corp "lumea rusa". Va urma prabusirea CIS si dezlipirea de pe orbita a republicilor rusesti la vest de urali. bielorusia este sub presiune. aceasta va deveni insuportabila in urmatorii ani pana la implozie. asemeni ucrainei cel putin o parte va pleca la vest, in pofida armelor tactice nucleare ala rusiei. Desprinderea Ucrainei, inseamna destramarea CSI. Rusia isi joaca ultima carte si vrea sa dea exemplu altor republici care vor urma acest drum. Va dati seama despre ce fel de greseala vorbeste Putin ca au facut ? Iar o mare minciuna. Totul este numai o minciuna. Ei din asta au trait si din asta traiesc din compensatii de razboi si ce jefuiau din marele impreriu mondial creat de Rusia prin URSS. Acum fac acelasi lucru prin CSI. Maine vor continua prin lumea Rusa, dar din costumul URSS au mai rams doar in pantalonii CSI si vor urma in chilotii lumii ruse. Pe final in fundul gol in republica est-uraliana Moscova, la mana chinei si turciei. Rusilor nu le da mana sa se certe acum cu turcii din ce in ce mai revendicatori prin Asia centrala si republicile rusesti turco-ugro-altaice-bulgaro asiatice. Asta i-ar izola complet in mainile unei chine perfide care abia asteapta ca ursul sa fie la pamant sa ii smulga sud-estul !!! Usor sugrumatorii asiatici turco-chinezi ii vor taia toata respiratia !!! Nu cei mai directi ca vesticii sunt dusmanii adevarati. Vesticii recunosc cultura rusa ca parte integranta a culturilor euro-atlantice si isi doresc sa o salveze. Cei mai perfizi sunt cei care isi doresc dirijearea culturii ruse spre inghitirea ei in spatiul turco-asiatic bineinteles cu trecerea la alte religii musulmano-sino-asiatice !!!

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md