07:21:01 06.12.2023
Stiri

DODON spune NU pentru zece judecători și recomandă CSM-ului să verifice dacă aceștia sunt integri

Politică 27.01.2017 12:55 Vizualizări2273 Autor: Ziarul National
DODON spune NU pentru zece judecători și recomandă CSM-ului să verifice dacă aceștia sunt integri


Zece judecători care pretindeau la funcția de președinți și vicepreședinți de instanțe judecătorești în conformitate cu noua hartă judecătorească din R. Moldova au fost respinși de președintele Igor Dodon. Șeful statului a acceptat în funcții alți 12 candidați propuși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Printre cei respinși se numără candidații la funcția de președinte al judecătoriilor din Drochia, Strășeni, Criuleni și Hâncești - Vitalie Zaporojan, Sergiu Osoianu, Veaceslav Suciu și, respectiv, Mihail Macar, dar și la funcția de vicepreședinți ai Judecătoriei Chișinău, Drochia, Soroca, Ungheni, Căușeni și Anenii Noi - Oleg Melenciuc, Ion Rusu, Vadim Belous, Alexandru Parfeni, Ion Nașco și Maria Chiperi.

Dodon i-a solicitat CSM-ului să verifice „suplimentar” aceste candidaturi prin prisma integrității și conpatibilității cu funcția de judecător, pentru a putea reda societății încrederea în justiție.Anterior, Oleg Melniciuc, președintele judecătoriei sectorului Râșcani al capitalei, a fost vizat anterior în mai multe anchete ale Centrului de Investigații Jurnalistice. De exemplu, în blocul locativ de pe strada Hristo Botev 6, din Chișinău, care se construiește în prezent pentru magistrații Judecătoriei sectorului Râșcani din Capitală și copiii acestora, s-au ales cu apartamente și chiar spații comerciale mama și câteva rude ale președintelui instanței, Oleg Melniciuc. Însuși magistratul, care anunța inițial că, deși deține spații locative, ar mai vrea apartamente pentru a le oferi copiilor săi, nu și-a procurat acolo locuințe, ci doar un spațiu comercial. În același bloc, printr-o decizie separată și fără să fi solicitat, a primit apartament și președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md