02:11:53 31.05.2023
Stiri

Dodon readuce discuțiile despre FEDERALIZARE: „Transnistria trebuie să aibă președinte, parlament, guvern și propriul drapel”. Oficialul optează și pentru LICHIDAREA armatei

Politică 14.11.2017 17:19 Vizualizări3637 Autor: Ziarul National
Dodon readuce discuțiile despre FEDERALIZARE: „Transnistria trebuie să aibă președinte, parlament, guvern și propriul drapel”. Oficialul optează și pentru LICHIDAREA armatei


Președintele Igor Dodon continuă să creadă că cea mai bună soluție pentru soluționarea diferendumului transnistrean este federalizarea R. Moldova. Pentru ca Tiraspolul să accepte această soluție, Dodon le promite separatiștilor că vor avea propriul președinte, parlament, guvern, dar și drapel.

„Toți cunosc poziția mea privind federalizarea. Nu contează cum se va numi. Poate fi federație, autonomie și așa mai departe. Eu consider că toate prerogativele pe care le are astăzi Tiraspolul trebuie păstrate. Să aibă parlament, președinte, guvern sau drapel. Noi nu vom încasa nicio copeică din bugetul Transnistriei. Trebuie să avem o statalitate comună, un sistem financiar-bancar comun și o politică externă comună”, a declarat Dodon într-un interviu pentru presa din Rusia.

În același context, Dodon spune că granițele Transnistriei trebuie să fie comune cu ale R. Moldova.

„Noi nu avem nevoie de armată. Moldova este o țară neutră, iar din acest motiv nu trebuie să fie forțe armate nici în dreapta, dar nici în stânga Nistrului. Cu cine să luptăm noi? Pentru ca să reunificăm republica trebuie să îndeplinim două condiții. E vorba de neutralitate, care să fie recunoscută de marii jucători internaționali. De asemenea, trebuie să oferim Transnistriei dreptul la autodeterminare în cazul în care R. Moldova își pierde statalitatea. Eu cred că noi trebuie să ajungem la o înțelegere cu Tiraspolul. Cei de acolo au două opțiuni: să devină parte a Ucrainei sau parte a R. Moldova. Cred că pentru Tiraspol ar fi mai bine să fie parte a R. Moldova”, a mai adăugat șeful statului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md