07:19:49 06.10.2022
Stiri

Doctorii habilitați Gheorghe Cojocaru și Anatol Petrencu, membri de ONOARE ai Institutului „Gheorghe Barițiu” de la Cluj

Social 03.02.2020 10:29 Vizualizări3544 Autor: Ziarul National
Doctorii habilitați Gheorghe Cojocaru și Anatol Petrencu, membri de ONOARE ai Institutului „Gheorghe Barițiu” de la Cluj Foto: Vlad Mischevca


Doi istorici cunoscuți de la Chișinău au devenit membri de onoare ai Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, România, o unitate de cercetare științifică ce funcționează sub auspiciile Academiei Române.

Este vorba despre doctorul habilitat în istorie, conferențiarul universitar Gheorghe Cojocaru, care este și directorul Institutului de Istorie de la Chișinău, și despre doctorul habilitat în științe istorice, profesorul universitar Anatol Petrencu.

Titlurile au fost anunțate astăzi, în cadrul unei conferințe prilejuite împlinirii a 100 de ani de la înființarea Institutului de Istorie „George Barițiu”, susține istoricul Vlad Mischevca, participant la evenimentul de la Cluj.

„Întemeiat la 2 februarie 1920 sub titulatura de Institutul de Istorie Națională și plasat iniţial sub egida Universității din Cluj, el este cunoscut drept cel mai vechi Institut din România dedicat cercetării istoriei și disciplinelor sale conexe. (...) Institutul în sine s-a afirmat de-a lungul deceniilor prin misiunea sa, devenind, în timp, un Centru de Excelență în cercetarea istorică care, în prezent, îşi desfășoară activitatea în cadrul celui mai înalt for de cultură al ţării, Academia Română. (...) Printr-o vastă vizibilitate, dar şi prin organizarea de acțiuni multiple de mare impact, Centenarul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române este o invitaţie deschisă adresată întregii comunităţi tocmai pentru ca, în ceas aniversar, să ne reapropiem mai mult unii de alţii, iar valorile noastre naţionale să le ducem, cu succes, mai departe împreună!”, se arată într-un mesaj adresat de prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorector al Universității Babeș-Bolyai, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” și membru corespondent al Academiei Române.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md