03:31:15 25.06.2021
 
Stiri

DOC // Tarife mai MARI pentru serviciile oferite de ASP. Obținerea unui DUPLICAT a crescut de la 25 de lei la 120 de lei: „Înainte de a demisiona, Guvernul Chicu a lăsat o BOMBĂ cu ceas. Jecmănirea cetățenilor și a agenților economici continuă”

Actualitate 06.05.2021 11:08 Vizualizări1989 Autor: Ziarul National
DOC // Tarife mai MARI pentru serviciile oferite de ASP. Obținerea unui DUPLICAT a crescut de la 25 de lei la 120 de lei: „Înainte de a demisiona, Guvernul Chicu a lăsat o BOMBĂ cu ceas. Jecmănirea cetățenilor și a agenților economici continuă”


Tarifele la serviciile cadastrale și cele privind eliberarea documentelor de stare civilă au crescut din 4 mai curent. Totodată, începând cu 1 iulie curent, vor intra în vigoare noi majorări ale serviciilor oferite de Agenția Serviciilor Publice (ASP). În spatele acestor majorări ar sta Guvernul Chicu, acuză vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari.

„Jecmănirea cetățenilor și a agenților economici continuă. Înainte de a demisiona, Guvernul Chicu a lăsat o bombă cu ceas. La 22 decembrie 2020, Executivul a aprobat Hotărârea nr. 966, care, sub paravanul modificării metodologiei de formare a prețurilor pentru serviciile ASP, prevede că majoritatea tarifelor va crește de câteva ori”, a precizat Slusari.

Modificările respective vor intra în vigoare treptat, exact în perioada campaniei electorale.

„Astfel, din 4 mai au crescut brusc tarifele la serviciile cadastrale și la eliberarea documentelor de stare civilă. Din 1 iulie vor intra în vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate. De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 de lei. Serviciile pentru înregistrarea primară a bunurilor imobiliare au crescut de 2-3 ori. Eliberarea certificatului/duplicatului de pe actul de stare civilă a crescut de la 25 de lei la 120 de lei”.

În acest sens, Slusari a solicitat Guvernului interimar și ASP să revizuiască tarifele la serviciile menționate.

„În numele Platformei „DA”, am cerut de la Guvernul interimar și ASP, în frunte cu omul tandemului Nichiforciuc/Andronache, explicații și revizuirea urgentă a tarifelor. Este o bătaie de joc față de țara afectată puternic de criza social-economică”, a conchis sursa citată.

Și directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, a criticat această decizie a Guvernului Chicu. „Sunt jecmănite și autoritățile locale. Încă o schemă de sărăcire a bugetelor locale și populației. Prețurile la lucrările cadastrale au crescut de câteva ori, fără careva motive și argumente. Aceste prețuri și până în prezent erau insuportabile pentru bugetele locale. Asta în situația unor bugete locale austere și blocării procesului de administrare a proprietăților locale. Cine este autorul și beneficiarul acestor scheme?Cerem reacția Guvernului și organelor competente”, a scris Furdui pe Facebook.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md