01:03:34 08.10.2022
Stiri

DOC // Autostrada Chișinău-Iași, cinci poduri între R. Moldova și România, două spitale regionale în Bălți și Cahul, dar și stații de epurare în fiecare localitate cu peste 15 000 de locuitori: Ce prevede Strategia „Moldova Europeană 2030”

Actualitate 23.09.2022 14:35 Vizualizări2399 Autor: Ziarul National
DOC // Autostrada Chișinău-Iași, cinci poduri între R. Moldova și România, două spitale regionale în Bălți și Cahul, dar și stații de epurare în fiecare localitate cu peste 15 000 de locuitori: Ce prevede Strategia „Moldova Europeană 2030”


Construcția autostrăzii Chișinău-Iași și a cel puțin cinci poduri rutiere între Republica Moldova și România la Giurgiulești, Leova, Cantemir, Ungheni și Nisporeni, inaugurarea a două spitale regionale în Bălți și Cahul, modernizarea instituțiilor medicale raionale, crearea de școli și licee model în toate orașele-poli, precum și sisteme de canalizare și stații de epurare noi sau reabilitate în fiecare localitate cu peste 15 000 de locuitori.

Aceste proiecte de anvergură sunt prevăzute în Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, aprobată astăzi de Guvern, care și-a desfășurat ședința la Cahul.

Prin acest document în care sunt prevăzuți pașii strategici pentru dezvoltarea R. Moldova în următorii șapte ani, actuala guvernare își propun să „schimbe fundamental” calitatea vieții cetățenilor și să accelereze dezvoltarea economiei din republică.

Strategia „Moldova Europeană 2030” stabilește zece obiective generale - creșterea veniturilor din surse durabile și atenuarea inegalităților; îmbunătățirea condițiilor de trai; garantarea educației relevante și de calitate pentru toți pe întreg parcursul viețiii; ridicarea nivelului de cultură și de dezvoltare personală; îmbunătățirea stării de sănătate fizică și mintală a populației prin contribuția activă a unui sistem de sănătate modern și eficient, care răspunde nevoilor fiecărui individ; un sistem de protecție socială solid și incluziv; asigurarea unei guvernări eficiente, incluzive și transparente; edificarea unui sistem de justiție echitabil, incoruptibil și independent; promovarea unei societăți pașnice și sigure; precum și asigurarea unui mediu ambiant sănătos și sigur.

„Strategia „Moldova Europeană 2030” este un document vizionar, dar cu acțiuni concrete și realizabile, fiind ancorată în programele de finanțare planificate pentru Republica Moldova în următorii ani”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița la ședința de Guvern.

Strategia urmează să fie aprobată și de către Parlament.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Super ! 23.09.2022 16:00

Într-un ceas bun! Să pornim cu dreptul !

BUREBISTA 24.09.2022 00:12

Hai că m-ați dat pe spate. E ca-n bancul cu puricele și elefantul pe pod. Păi deja ați finanțat două poduri (Ungheni, Giurgiulești) cu banii României. Să tot faci proiecte de astea pe banii altora. Și să-i mai iei și la mișto pe urmă, gen pe voi nu că nu v-am invitat, a fost o lipsă de comunicare. Ce „tari” îs uăi molotoivanii!!! Dacă a fost acea lipsă de comunicare cine se face vinovat? Unde e demisia? Câte golănii de genul ăsta încă se perpetuează sub guvernarea „proeuropeană” PAS? Ce s-a schimbat în relația cu românii față de vor-don? Vă plac banii României dar evitați prin orice mijloace românii. Sunteți niște curve bipolare, fără minte și fără caracter.

Lui buric_bista 24.09.2022 10:08

Hai, cârcotașule, fugi la doctor! E jale mare cu tărtăcuța ta. Sau cel puțin schimă-ți ochelarii...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md