13:30:24 25.09.2023
Stiri

Discuții cu reprezentanții Ambasadei ruse de la Chișinău privind interdicția aplicată de „Rosselhodnadzor” fructelor și legumelor din R. Moldova: „Interzicerea importului ar putea avea un impact major asupra unor producători autohtoni”

Actualitate 11.08.2022 16:12 Vizualizări723 Autor: Ziarul National
Discuții cu reprezentanții Ambasadei ruse de la Chișinău privind interdicția aplicată de „Rosselhodnadzor” fructelor și legumelor din R. Moldova: „Interzicerea importului ar putea avea un impact major asupra unor producători autohtoni”


O rundă de discuții vizavi de interzicerea de către Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a importului temporar de produse vegetale din R. Moldova va fi organizată săptămâna viitoare cu reprezentanții Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru convocată de conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Serviciului Vamal, cu exponenții Asociațiilor de profil ale producătorilor agricoli și exportatorilor, la subiectul interzicerii de către „Rosselhoznadzor” a importului temporar de produse vegetale din R. Moldova, începând cu 15 august curent.

O notificare în acest sens a fost recepționată, în cursul dimineții de astăzi, de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). În document se arată că starea fitosanitară a produselor vegetale autohtone nu corespunde reglementărilor, fiind depistați cinci dăunători de carantină în loturile importate, fapt pentru care, începând cu data de 15 august curent, va fi interzis importul produselor vegetale din mai multe regiuni ale Republicii Moldova, cu excepția raioanelor din stânga Nistrului.

„Interzicerea importului de fructe din republica noastră ar putea avea un impact major asupra unor producători autohtoni, îndeosebi în pragul campaniei de recoltare. Pentru a preveni anumite riscuri, trebuie să discutăm cu organele de control fitosanitar locale, să mobilizăm eforturile în elucidarea și rezolvarea situației, inclusiv prin cooperarea cu partea rusă”, a declarat secretarul de stat de la MAIA, Vasile Șarban.

Conducerea ANSA a declarat că este deschisă pentru dialog cu instituțiile de control fitosanitar din Federația Rusă, pentru schimb de informații, precum și identificarea de soluții.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md