23:05:07 06.12.2022
Stiri

Directorii ANRE din R. Moldova și România, REUNIȚI la Chișinău. Participanții au DEZBĂTUT mecanismul calculării și facturării dezechilibrelor create în rețeaua electrică

Actualitate 28.09.2022 17:20 Vizualizări572 Autor: Ziarul National
Directorii ANRE din R. Moldova și România, REUNIȚI la Chișinău. Participanții au DEZBĂTUT mecanismul calculării și facturării dezechilibrelor create în rețeaua electrică


Membrii Consiliului de Administrație și angajații Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a R. Moldova (ANRE) au participat marți, 27 septembrie curent, la o ședință de lucru cu reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei din România (ANRE).

Reprezentanții celor două instituții de reglementare au făcut schimb de experiență privind implementarea regulilor pieței energiei electrice, în special, a mecanismului calculării și facturării dezechilibrelor create în rețeaua electrică de participanții pieței energiei electrice.

Conducerea ANRE România a oferit mai multe informații privind modalitatea de soluționare a provocărilor cu care se confruntă participanții la piața energiei electrice, inclusiv operatorul sistemului de transport, responsabil de determinarea dezechilibrelor și a valorilor dezechilibrelor ce urmează a fi compensate de părțile responsabile pentru echilibrare.

Partea română a invitat reprezentanții ANRE din R. Moldova să efectueze o vizită de lucru la București, în scopul preluării unei experiențe practice de aplicare a mecanismelor de echilibrare în România.

De asemenea, părțile au discutat despre procedurile de autorizare a electricienilor în R. Moldova și România, în ce privește activitățile de executare a instalațiilor electrice. Astfel, după o ajustare a reglementărilor naționale este posibil de elaborat o procedură de recunoaștere reciprocă a autorizațiilor/adeverințelor emise de ANRE România și ANRE R. Moldova, oferind posibilitatea specialiștilor să desfășoare activități în ambele state.

Ședința de lucru are loc în baza Programului de Cooperare și Asistență dintre ANRE a R. Moldova și ANRE din România, semnat la 26 septembrie 2019.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md