21:33:34 15.04.2024
Stiri

Diplomaţia de la Moscova REACŢIONEAZĂ la decizia Chişinăului: „Ce faceţi cu posturile ruseşti retransmise în R. Moldova?”

Politică 15.10.2014 07:50 Vizualizări2070 Autor: Raisa Lozinschi
Diplomaţia de la Moscova REACŢIONEAZĂ la decizia Chişinăului: „Ce faceţi cu posturile ruseşti retransmise în R. Moldova?”


Federaţia Rusă se arată îngrijorată de faptul că autorităţile din R. Moldova au sancţionat mai multe posturi de televiziune ruseşti retransmise pe teritoriul ţării noastre pentru faptul că nu au respectat principiul echilibrului social-politic, echidistanţei şi obiectivităţii în cadrul emisiunilor informative. Diplomaţia rusă acuză R. Moldova de aplicarea „cenzurii" şi nerespectarea drepturilor omului.

Un comunicat de presă al Ministerului rus de Externe menţionează că „Moscova este îngrijorată” vizavi de faptul că „este tot mai greu să auzi voci care exprimă un punct de vedere de alternativă” în spaţiul european.

„Cu acordul tacit al instituţiilor internaţionale din domeniul apărării drepturilor omului, controalele ideologice faţă de organele mass-media independente se pare că vor deveni o normalitate. Decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului din R. Moldova vizavi de posturile „Prime”, „TV7” şi „RTR Moldova” nu este decât cenzură politică şi încălcare gravă a drepturilor omului la libertatea cuvântului”, scrie în comentariul Ministerului rus de Externe.

Mai mult, diplomaţia rusă afirmă că „scopul real al sancţiunilor aplicate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului din R. Moldova este de a reduce interesul populaţiei faţa de mass-media rusă”.

Amintim că, pe 7 octombrie curent, CCA a amendat cu câte 5 000 de lei trei posturi de televiziune ruseşti care retransmit pe teritoriul R. Moldova.

Reprezentanții Consiliului au monitorizat posturile de televiziune „Prime”, „TV 7” și „RTR Moldova” care retransmit emisiunile informative „Vremea”, „Segodnea” și „Vesti” și au constatat că în relatarea evenimentelor despre conflictul din estul Ucrainei au fost utilizate etichetări pentru a discredita, denigra şi a prezenta într-o conotaţie negativă autoritățile de la Kiev.

Un alt post rusesc retransmis în R. Molodva, „Ren Moldova”, a primit o altă sancțiune: suspendarea publicităţii pentru 72 de ore.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md