Dezoligarhizarea audiovizualului: Cota privind poziția dominantă în formarea opiniei publice, micșorată până la 25%


Cota privind poziția dominantă în formarea opiniei publice a fost micșorată astăzi de către Parlament de la 35% la 25%.
Scopul proiectului de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, votat în a doua lectură, este de a limita influența excesivă a intereselor private asupra vieții publice prin implementarea măsurilor de dezoligarhizare.
De asemenea, modificărie introduc o serie de prevederi care vor facilita aplicarea normelor privind combaterea dezinformării, protecția minorilor și funcționarea Consiliului Audiovizualului.
Potrivit amendamentului propus de deputata Liliana Nicolaescu-Onofrei, președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, vor fi sancționați cu suspendarea licenței de emisie, pe o perioadă de cel mult 7 zile sau, după caz, cu privarea dreptului de a utiliza multiplexul național cu acces necondiționat, furnizorii de servicii media care, după ce au fost deja sancționați o dată, au difuzat în mod repetat conținuturi calificate drept dezinformare.
Documentul conține acțiunile planificate de autorități pentru implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.









































































