00:51:51 08.10.2022
Stiri

DECIS // S.A. „Energocom”, abilitată de Guvern să achiziționeze și să stocheze gaze naturale: Procedurile, stabilite de BERD

Actualitate 10.08.2022 16:28 Vizualizări715 Autor: Ziarul National
DECIS // S.A. „Energocom”, abilitată de Guvern să achiziționeze și să stocheze gaze naturale: Procedurile, stabilite de BERD
Poză simbol


O Hotărâre care impune obligația de serviciu public S.A. „Energocom” a fost sprobată astăzi de către Guvern, cu scopul de a asigura securitatea aprovizionării consumatorilor cu gaze naturale în situații de urgență.

Documentul creează un mecanism legal care va permite S.A. „Energocom” să inițieze procedura de achiziție a cantităților necesare de gaze naturale pentru stocarea acestora.

De asemenea, Hotărârea prevede stabilirea obligației semnării între furnizorii de ultimă opțiune și S.A. „Energocom” a unui contract-cadru de vânzare-cumpărare a gazelor naturale achiziționate și/sau stocate, în contextul obligației de serviciu public impuse.

Proiectul mai prevede că vânzarea de gaze naturale către furnizorii de ultimă opțiune va avea loc în cazurile în care este sistată și/sau limitată livrarea gazelor naturale de pe piață aferentă contractelor în derulare, este necesară aprovizionarea consumatorilor cu cantități de gaze naturale suplimentare celor stabilite în contractele în derulare sau prețul gazelor naturale livrate de S.A. „Energocom” este mai mic decât prețul gazelor naturale contractate de către furnizorii de ultimă opțiune.

S.A. „Energocom” urmează să realizeze achizițiile de gaze naturale în baza procedurii prestabilite de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care a acordat R. Moldova un împrumut de 300 de milioane de euro în acest scop, ceea ce va oferi un grad sporit de transparență a licitațiilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md