14:07:53 12.04.2024
Stiri

Decis la Guvern: Personalul de îngrijire și muncitorii necalificați din instituțiile medicale nu vor avea salarii mai mici de 5 000 de lei

Actualitate 03.04.2024 14:10 Vizualizări1488 Autor: Ziarul National
Decis la Guvern: Personalul de îngrijire și muncitorii necalificați din instituțiile medicale nu vor avea salarii mai mici de 5 000 de lei
Poză simbol


Salariile de funcție pentru unele categorii de personal din instituțiile medico-sanitare publice vor fi ajustate la salariul minim garantat pe țară, care în prezent este stabilit în cuantum de 5 000 de lei.

Guvernul a modificat astăzi Regulamentul privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, iar cei care au primit, de la începutul anului curent, salarii mai mici de 5 000 de lei vor beneficia de plăți compensatorii.

„Începând cu 1 ianuarie 2024, salariul minim pe țară a fost stabilit în cuantum de 5 000 de lei lunar pentru un program complet de lucru. Regulamentul privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală prevede salariile de funcție ale unor categorii de personal (alt personal de îngrijire, muncitori necalificați) în cuantum de 4 850 de lei. Astfel, scopul proiectului constă în garantarea salariilor de funcție personalului din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, la un salariu minim garantat, reieșind din cuantumul salariului minim pe țară, prin achitarea plăților compensatorii”, susține ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Pentru a achita salarii majorate personalului de îngrijire și muncitorilor necalificați din instituțiile medicale vor fi necesare 21,6 milioane de lei în anul 2024. Banii vor fi alocați din bugetele instituțiilor medico-sanitare publice, constituite atât din mijloace financiare provenite din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, cât și din alte venituri colectate de instituții.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md