09:36:44 18.05.2024
Stiri

De ce BOMBELE și dronele rusești nu ar fi ajuns încă în R. Moldova. Dmitro Kuleba: „Apărarea aeriană ucraineană protejează și vecinii din R. Moldova, România şi Polonia. Avem URGENT nevoie de sisteme suplimentare”

Actualitate 15.04.2024 18:20 Vizualizări2231 Autor: Ziarul National
De ce BOMBELE și dronele rusești nu ar fi ajuns încă în R. Moldova. Dmitro Kuleba: „Apărarea aeriană ucraineană protejează și vecinii din R. Moldova, România şi Polonia. Avem URGENT nevoie de sisteme suplimentare”


Ucraina continuă să ceară Occidentului și aliaților săi ajutor în ceea ce privește apărarea aeriană împotriva valurilor de atacuri ruseşti care au vizat sistemul energetic în ultimele săptămâni.

„Avem nevoie urgentă de sisteme suplimentare Patriot şi de alte sisteme moderne de apărare aeriană, de arme şi muniţii”, a declarat ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, la o conferinţă de securitate la Marea Neagră unde s-a exprimat prin legătură video.

„Profit de această ocazie pentru a îndemna încă o dată toţi partenerii noştri să ia măsuri extraordinare şi îndrăzneţe", a continuat el.

„Apărarea aeriană ucraineană protejează acum nu numai cerul ucrainean de teroarea aeriană rusă, ci şi pe vecinii din R. Moldova, România şi Polonia de ameninţarea imediată ca rachetele şi dronele să intre în spaţiul lor aerian", a argumentat el.

Ministrul ucrainean a salutat eficienţa sprijinului aliat acordat Israelului în respingerea atacului aerian al Iranului, din weekend, şi a îndemnat ţările să urmeze acest exemplu şi atunci când este vorba despre Ucraina.

„Tot ceea ce ce cerem de la parteneri, chiar dacă nu puteţi acţiona aşa cum acţionaţi în Israel: daţi-ne ceea ce avem nevoie, iar noi vom face restul lucrurilor!", a spus Kuleba.

Aliaţii occidentali au fost reticenţi în a trimite sisteme de apărare aeriană suplimentare Kievului, în timp ce Ucraina spune că are nevoie de 26 de sisteme Patriot pentru a acoperi în întregime teritoriul ţării. Germania s-a angajat să livreze încă un sistem Patriot în urma apelurilor venite de la Kiev.

Luni, Kuleba s-a întâlnit cu omologul său norvegian Espen Barth Eide, care se află în vizită în capitala Ucrainei pentru a coordona eforturile de a asigura furnizarea promptă de rachete Patriot.

„Discutăm şi cu alţii cum am putea fi de ajutor pentru a ne asigura că mai multe sisteme Patriot sunt puse la dispoziţie", a declarat Eide.

Atacurile ruseşti cu rachete şi drone au lovit infrastructura energetică ucraineană de la jumătatea lunii martie, ceea ce a determinat Kievul să lanseze apeluri tot mai disperate pentru ajutor în materie de apărare aeriană.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md