13:43:52 12.04.2024
Stiri

De ce ar trebui să dormi întotdeauna cu ușa dormitorului închisă: este posibil să ai la dispoziție doar 3 minute

Actualitate 22.02.2024 07:28 Vizualizări4700 Autor: Ziarul National
De ce ar trebui să dormi întotdeauna cu ușa dormitorului închisă: este posibil să ai la dispoziție doar 3 minute


În timp ce unii ar putea dezbate relevanța acestui obicei, descoperiri recente sugerează că ar putea fi într-adevăr o chestiune de viață și de moarte, scrie www.wecb.fm.

Când vine ora de culcare, oamenii se încadrează de obicei într-una din cele două tabere: cei care dorm cu ușa dormitorului deschisă și cei care o închid ferm. S-ar putea să crezi că această alegere nu contează prea mult, dar iată un motiv convingător pentru a te răzgândi.

În 2019, o campanie americană de siguranță inițiată de Institutul de Cercetare a Siguranței Pompierilor UL (UL FSRI) a subliniat importanța acestei simple rutine nocturne. Potrivit cercetărilor acestora, închiderea ușii de la dormitor poate crește semnificativ șansele de supraviețuire în cazul unui incendiu.

Logica din spatele acestui sfat de siguranță se bazează pe faptul că o ușă închisă poate servi ca o barieră eficientă împotriva fumului, flăcărilor și monoxidului de carbon în timpul unui incendiu. Acest lucru este crucial în zilele noastre, deoarece mobilierul modern, adesea fabricat cu materiale inflamabile, poate face ca un incendiu să se răspândească mai rapid decât în urmă cu câteva decenii.

UL FSRI subliniază faptul că, în timp ce acum 40 de ani ați fi avut la dispoziție aproximativ 17 minute pentru a scăpa dintr-un incendiu de casă, astăzi, este posibil să aveți la dispoziție doar 3 minute.

Închiderea ușii dormitorului pe timp de noapte poate încetini răspândirea incendiului, câștigând timp prețios pentru a evacua în siguranță. În ciuda atractivității intuitive de a ține ușile deschise pentru a avea rute de ieșire mai ușoare, această practică poate de fapt să lucreze împotriva dvs. într-un scenariu de incendiu. În mod surprinzător, un sondaj realizat de UL FSRI a arătat că 29% dintre americani încă dorm cu ușile de la dormitor deschise, evidențiind un decalaj semnificativ în ceea ce privește conștientizarea publicului în ceea ce privește siguranța împotriva incendiilor.

Pe lângă închiderea ușilor, este esențial să nu neglijați o altă măsură de siguranță critică: instalarea de alarme de fum în locuința dumneavoastră. Un detector de fum funcțional vă poate trezi în cazul unui incendiu, ceea ce vă poate salva de la inhalarea de fum nociv. Acest mic dispozitiv poate face o diferență monumentală în ceea ce privește siguranța dvs. în timpul unor astfel de situații de urgență.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md