06:51:18 22.07.2019
 
Stiri

Dacă TÂMPENIA asta e adevărata, nemţii nu au nicio scuză

Știri 30.01.2018 19:30 Vizualizări1327 Autor: Ziarul National
Dacă TÂMPENIA asta e adevărata, nemţii nu au nicio scuză Sursa: promotor.ro

New York Times scrie despre o situaţie oribilă, vecină cu SF-ul, întâmplată în 2014. Ziarul american spune că are nişte documente oficiale despre un grup de interese format de Volkswagen, Daimler şi BMW, care acum s-a desfiinţat. Se numea European Research Group on Environment and Health in the Transport Sector (Grupul de Cercetare Europeană pentru Mediu şi Sănătate în Transporturi).

Acest grup a angajat oameni de ştiinţă ca să apere interesul marilor producători germani, acela de a vinde în continuare motoare diesel demonstrând că nu au efecte negative asupra mediului şi a omului.

New York Times spune că aceste demonstraţii ar fi fost / trebuit folosite în acţiuni de lobby în cercurile de influenţă pentru a nu suprataxa motoarele diesel.

Printre studiile oamenilor de ştiinţă ar fi fost şi unul din 2014, în Albuquerque, în care s-ar fi inhalat gaze de eşapament ale motoarelor diesel de către maimuţe pentru a contrazice părerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii că noxele din arderea motorinei sunt cancerigene.

Institutul Lovelace Respiratory Research a fost desemnat să facă testele pe maimuţe cu două motoare – unul al unui Volkswagen Beetle nou şi celălalt al unui Ford seria F (pick up) din 1999.

New York Times a scris în profunzime despre testele pe 10 macaci. Volkswagen a fost piua întâi în această cercetare. Maşinile au rulat pe banc, iar gazele de eşapament au fost colectate cu echipament special. Noxele au fost apoi diluate şi răspândite timp de patru ore în camere speciale în care erau macaci. Ca să rămână calme, maimuţelor li s-au pus desene animate la televizor. Sună amuzant dacă nu ar fi fost real totul.

Jake McDonald, conducătorul experimentului de la institutul Lovelace, a spus că maimuţelor le plac desenele animate, într-o depoziţie în procesul Dieselgate pe care clienţii l-au intentat companiei Volkswagen.

Concluziile studiului nu au fost reale pentru că scandalul Dieselgate a împiedicat o opinie corectă şi a complicat acurateţea datelor. Au mai fost nişte probleme financiare minore discutate în instanţă de către un avocat Volkswagen şi McDonald, şeful completului de cercetare de la Lovelace.

În final, Daimler şi BMW au spus că nu au ştiut că Volkswagen a „umblat” la soft-urile de management al motoarelor care au produs noxe pentru testele pe maimuţe. VW a spus la rându-i că nu s-au publicat studii complete de către cercetători. Într-un punct de vedere colectiv, cele trei grupuri au spus că testele ştiinţifice au fost legale, făcute de cercetători recunoscuţi de la instituţii recunoscute.

Cele trei mărci au dat declaraţii între timp din care reiese că se dezic de testele pe animale şi că, în cazul în care aceste lucruri s-au întâmplat, ei nu sunt de acord cu aşa ceva, nu au ştiut şi astfel nu poartă responsabilitatea metodei de teste pe care a ales-o institutul american. Mai mult, ele vor organiza o anchetă internă pentru a verifica dacă s-a întâmplat aşa ceva.

Sursa: promotor.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!



josfis 31.01.2018 13:27

Credeți că câștigând căte un milion de lei pe an adunat din taxele exagerate la gazele naturale plătite din munca fiecăruia din noi, această paiață cu vocea pițigăiată a mai avut timp sau dorință să însușească măcar căte ceva despre istoria acestui spațiu românesc, pe care sa născut și continuă să trăiască? Firește că nu! Dece atunci să ne mai mire mojicia și mitocănia de care a dat dovadă la Iași (dar și în alte situații!) care nici într-un caz nu face față unei femei normale.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md