Cum se CULTIVĂ și ce BENEFICII uimitoare au semințele de SUSAN


Sunt consumate în diferite forme, fie că este vorba de salate sau produse de patiserie, puțini însă știu de unde provin și ce beneficii au semințele de susan asupra sănătății.
Susanul este o plantă originară din Orientul Mijlociu, India şi estul Africii, care este cultivată îndeosebi pentru seminţele sale, bogate în vitamine, minerale şi acid oleic, care se formează în fructul plantei.
Pe măsură ce fructul plantei de susan se usucă, acesta se deschide. Apoi, seminţele sunt „scuturate” şi strânse.
Cei mai mari producatori de seminte de susan au fost, în 2012, Myanmar, China, India, Etiopia și Sudan.
Delicioase, aromate şi crocante, aceste seminţe sunt pline de nutrienţi, minerale, antioxidanţi şi vitamine, scrie foodstory.ro.
Seminţele de susan sunt bogate în acid oleic, care înlătura colesterolul rău din corp şi curață sângele. De asemenea, aceste semințe au proprietăţi foarte benefice pentru copiii aflaţi în creştere, datorită conținutului de aminoacizilor şi a proteinelor de calitate.
Semințele de susan sunt o sursă excelentă de vitaminele din complexul B (niacina, acid folic, tiamină, piridoxină şi riboflavină) și reprezintă adevărate surse incredibile de minerale esenţiale, precum fier, calciu, magneziu, zinc, seleniu şi cupru.











































































