19:02:20 21.07.2024
Stiri

Cum poți pierde ușor permisul de conducere în Grecia. O sticlă cu apă în mașină te poate salva și de o amendă usturătoare

Actualitate 21.06.2024 11:44 Vizualizări4707 Autor: ZiarulNational
Cum poți pierde ușor permisul de conducere în Grecia. O sticlă cu apă în mașină te poate salva și de o amendă usturătoare


O sticlă de apă în interiorul mașinii ne poate scăpa de probleme atunci când ne aflăm în vacanță în Grecia.

Ștergătoarele de parbriz sunt printre cele mai „abuzate” părți ale mașinii, asigurând vizibilitatea în timpul condusului, iar șoferii sunt cel mai adesea responsabili, deoarece uită că lichidul din rezervorul ștergătoarelor de parbriz nu este... inepuizabil.

Așadar, în cazul în care lichidul s-a epuizat, ștergătoarele nu pot elimina murdăria care s-a acumulat pe parbriz, astfel că este posibil ca atât ele, cât și suprafața parbrizului să se uzeze prin zgârieturi.

Poliția Rutieră din Grecia aplică o amendă grea în cazul mașinilor care au parbrizul murdar.

Potrivit paragrafului 2 al articolului 13 („Conducătorii auto”) din Codul Rutier din Grecia, conducătorul auto „trebuie să poată controla vehiculul în momentul conducerii”.

Prin urmare, murdăria de pe parbriz reduce vizibilitatea șoferului, ceea ce duce la imposibilitatea acestuia de a-și controla vehiculul.

Amenda prevăzută în acest caz este de 100 de euro, fiind însoțită de ridicarea pe loc a permisului de conducere pentru 30 de zile.

Așadar, pentru a evita amenda, dar și pierderea permisului, este o idee bună să purtați mereu la voi o sticlă cu apă, astfel încât dacă lichidul de curățare din rezervor se epuizează, să puteți umple cu o cantitate mică, până când ajungeți la prima benzinărie.

Însă completarea rezervorului ștergătoarelor cu apă este o condiție de urgență și cu siguranță nu ar trebui să devină un obicei, deoarece apa poate uza circuitul de spălare.Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md