UTIL // Cum ne PROTEJĂM de radiațiile emise de telefoanele mobile


Oamenii de ştiinţă avertizează că radiațiile emise de telefoanele mobile ne afectează într-o măsură mai mare sau mai mică pe toți.
De aceea, este bine să țineți cont de o serie de recomandări pentru minimizarea efectelor expunerii la aceste radiaţii.
Nu permiteţi copiilor mai mici de 12 ani să folosească un telefon mobil, excepţie făcând cazurile de urgenţă. Organele în dezvoltare sunt cele mai sensibile la influenţe negative în urma expunerii la câmpurile electromagnetice.
Limitaţi folosirea telefonului mobil la apelurile cele mai importante şi micşoraţi durata convorbirilor. Efectele biologice sunt direct legate de durata expunerii.
Rezultatele cercetărilor au arătat că şi numai o convorbire de două minute modifică activitatea electrică naturală a creierului timp de până la o oră după acea convorbire. Comunicaţi mai degrabă prin SMS decât prin telefon.
De asemenea, în timpul convorbirii, menţineţi telefonul la o distanţă cât mai mare de corp.
Schimbaţi în mod regulat partea capului de care sprijiniţi telefonul sau, şi mai bine, comutaţi pe speaker, care permite utilizatorului să ţină telefonul la distanţă de cap.
Totodată, trebuie să nu ţineţi telefonul mobil în apropierea vreunui organ vital sau la centura pantalonilor.
Ţesuturile din partea inferioară a trupului prezintă o bună conductivitate a radiaţiei şi o absorb mai repede decât o absoarbe creierul.
Rezultatele unor studii arată că bărbaţii care îşi ţin telefoanele mobile în apropierea organelor genitale sunt supuşi riscului unei scăderi a numărului de spermatozoizi cu până la 30%.









































































