10:20:25 18.05.2024
Stiri

Cu ce trebuie să stropim pomii fructiferi după scuturarea florilor. Trucul care ne oferă cea mai bună recoltă

Actualitate 22.04.2024 08:30 Vizualizări652 Autor: ZiarulNational
Cu ce trebuie să stropim pomii fructiferi după scuturarea florilor. Trucul care ne oferă cea mai bună recoltă


Deja ne aflăm în a doua jumătate a lunii aprilie, iar în această perioadă din an, pomii fructiferi din curtea noastră vor înflori, iar apoi se vor scutura. Iar pentru a ne asigura că rămân sănătoși în continuare, nu trebuie să uităm să îi stropim, chiar înainte ca fructele să înceapă să se formeze.

Cei dintre noi care au propria curte cu siguranță că deja știu că luna aprilie este una foarte importantă pentru pomii noștri fructiferi. În această perioadă din an ei vor înflori, iar tot în aprilie, se vor și scutura. Iar dacă vrem să avem parte de o recoltă bogată și delicioasă, chiar înainte ca fructele să înceapă să se formeze, trebuie să stropim pomii, pentru ca aceștia să rămână sănătoși.

Din păcate, o problemă de care agricultorii se pot lovi în această perioadă este faptul că ploile pot să împiedica aplicarea la timp a tratamentelor. În plus, dacă cumva avem parte de un aprilie cu temperaturi reci, chiar sub pragul înghețului, pomii noștri pot fi afectați serios. Este important să aplicăm tratamentele pomilor atunci când condițiile meteo sunt cele mai bune, iar cum este doar o perioadă scurtă de timp între înflorire și scuturare, trebuie să fim foarte atenți la pomii noștri.

Tratamentele perfecte pentru pomii fructiferi, după scuturarea florilor

Atunci când deja apar primele flori, putem aplica pomilor un tratament format din trei produse. Mai precis, este vorba despre Difcor (concentrație 0,025%), Syllit (0,2%), Decis 25 WG (0,003%), dar și biostimulatorul Atonik (0,1%). De obicei, această stropire are loc în perioada dintre 10 și 25 aprilie. Ea va proteja pomii împotriva bolilor precum ciuruirea bacteriană, monilioză, ori deformarea frunzelor.

Pentru pomii înfloriți este bine să folosim un mix dintr-un fungicid și un stimulator. De obicei, această stropire are loc între 25 aprilie și 10 mai și putem folosi un fungicid precum Chorus (concentrație de 0,1%), alături de stimulatorul Isabion (concentrație de 0,15%).

Iar la scuturarea pomilor, indiferent de ce fel de pom fructifer este vorba, se mai recomandă un tratament. Putem folosi produse precum Score (concentrație de 0,02%), Folpan (concentrație de 0,2%), cât și Mospilan (concentrație de 0,03%). De asemenea, putem apela și la un biostimulator cum ar fi Cropmax, transmite agrointel.ro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md