Cu acest ALIMENT îți poți întări oasele. Cu siguranță îl ai în bucătăria ta


Toate popoarele lumii au reţete de vindecare moştenite de sute de ani. În ciuda dezvoltării industriei farmaceutice, ele se bucură, în continuare, de mare încredere, fiind experimentate de generaţii întregi. Astăzi vom vorbi despre vechi rețete tradiționale din Scoţia.
Vechii războinici scoţieni credeau în puterea ovăzului de a întări şi regenera oasele şi ligamentele. Ovăzul se mănâncă fiert sau se bea o infuzie de ovăz la micul dejun. Pentru a o prepara, se opăreşte o lingură de boabe zdrobite de ovăz, cu o cană de apă. Se lasă 15 minute, apoi se strecoară şi se bea.
Tot pentru întărirea oaselor se poate face pulbere cu coji de ouă şi miere. Vitamina D ajută la absorbţia calciului în oase. O poţi lua din ouă şi din fructe uscate ca migdalele, fisticul şi seminţele de floarea-soarelui. Cum se prepară: Îţi trebuie coji de ouă, pe care le speli bine, le laşi la uscat, le macini şi apoi le amesteci cu miere.
Cantitatea de miere trebuie să fie egală cu praful rezultat din coji. Laşi amestecul la macerat şapte zile şi iei câte o lingură dimineaţa, înainte de micul dejun.









































































