21:00:49 17.01.2021
 
Stiri

CORONAVIRUS // Centre mobile de carantină, cu corturi de tip tunel, donate de către Estonia pentru a ajuta R. Moldova să efectueze triaj epidemiologic în perioada pandemiei de COVID-19

Actualitate 02.10.2020 14:53 Vizualizări895 Autor: Ziarul National
CORONAVIRUS // Centre mobile de carantină, cu corturi de tip tunel, donate de către Estonia pentru a ajuta R. Moldova să efectueze triaj epidemiologic în perioada pandemiei de COVID-19 DSE


Estonia a donat astăzi Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) de la Chișinău echipament necesar pentru prevenirea și controlul răspândirii noului coronavirus.

Lotul, în valoare de 50 000 de euro, conține patru corturi de tip tunel cu o capacitate de 15 locuri fiecare, patru aeroterme și cinci toalete ecologice. Acestea vor fi utilizate pentru amenajarea unor centre mobile de carantină, pre-triaj sau triaj epidemiologic, în preajma unităților spitalicești sau ale altor instituții publice.

„Putem avea succes în lupta împotriva noului coronavirus numai dacă lucrăm împreună. În tradiția estonă, a lucra împreună înseamnă, în primul rând, a-ți ajuta prietenii. Moldova este o prietenă pe care am ajutat-o și o vom ajuta în continuare cu expertiza și asistența noastră atât în vremuri bune, cât și în perioade dificile”, a menționat Olga Goncearova, șefa Oficiului Ambasadei Estoniei la Chișinău, în cadrul evenimentului de transmitere a echipamentului.

Specialiștii susțin că triajul epidemiologic în perioada pandemiei de COVID-19 este esențial pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel de corturi sunt folosite peste tot în lume atât ca centre de triere a persoanelor care ar putea avea COVID-19, cât și ca puncte staționare temporare până la internarea acestora în spitalele strategice desemnate.

„Depășirea pandemiei este un obiectiv comun, iar susținerea oferită va contribui cu siguranță la salvarea vieților omenești, dar și la prevenirea unor noi riscuri pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Mihail Harabagiu, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Donația este oferită prin intermediul PNUD Moldova. În colaborare cu PNUD, Estonia mai contribuie și la construcția a cinci stații comunitare de pompieri și salvatori din Republica Moldova, care vor deservi comunități rurale cu o populație totală de peste 58 000 de locuitori.

„Pe măsură ce pandemia accelerează și pune mai multă presiune asupra sistemului de sănătate publică și asupra instituțiilor implicate în intervențiile de urgență, trebuie acordată o atenție sporită măsurilor de prevenire și consolidare a capacităților instituțiilor din prima linie. Suntem încântați să predăm astăzi 4 loturi de centre mobile de triaj, datorită parteneriatului și sprijinului generos al Guvernului Estoniei. Acestea sunt un instrument esențial pentru a limita răspândirea virusului și pentru a gestiona în mod adecvat fluxul pacienților în regiunile Moldovei”, a declarat Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md