01:23:26 08.10.2022
Stiri

Condițiile de prelungire a dreptului de ședere provizorie în Republica Moldova, schimbate de la 1 septembrie

Actualitate 11.08.2022 16:41 Vizualizări479 Autor: Ziarul National
Condițiile de prelungire a dreptului de ședere provizorie în Republica Moldova, schimbate de la 1 septembrie


Biroul Migrație și Azil (BMA) va reveni, începând cu 1 septembrie curent, la condițiile obișnuite de prelungire a dreptului de ședere provizorie și de punere în executare a deciziilor de returnare pentru toți cetățenii străini aflați pe teritoriul Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată recent de Comisia pentru Situații Excepționale.

Decizia a fost luată în legătură cu reluarea activității Aeroportului Internațional Chișinău, care acordă posibilitatea întoarcerii străinilor în țările de origine, iar starea de urgență pentru libera circulație a acestora nu mai constituie un impediment.

Astfel, solicitantul prelungirii dreptului de ședere provizorie trebuie să depună la Biroul Migrație și Azil o cerere în acest sens cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de expirarea termenului pentru care i s-a aprobat șederea. În același timp, pentru prelungirea dreptului de ședere provizorie în scop de muncă, angajatorul, cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de ședere provizorie în scop de muncă al străinului, va depune la BMA demersul tipizat privind prelungirea acestuia, însoțit de o copie de pe contractul individual de muncă și de actele prevăzute, cu excepția certificatului de cazier judiciar.

De asemenea, începând cu 1 septembrie 2022, sunt repuse în termen deciziile de returnare de pe teritoriul Republicii Moldova emise împotriva străinilor care au intrat ilegal pe teritoriul republicii sau a căror ședere a devenit ilegală și care la data instituirii stării de urgență nu au putut fi executate.

În situații de ilegalitate se află străinii a căror viză sau al căror drept de ședere a fost anulat sau revocat, cărora li s-a refuzat prelungirea dreptului de ședere provizorie, al căror drept de ședere permanentă a încetat, a căror cerere privind recunoașterea statutului de apatrid a fost respinsă, a fost încetată procedura respectivă sau al căror statut de apatrid a fost anulat, precum și foștii solicitanți de azil.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md