08:59:18 18.05.2024
Stiri

Companii AMENDATE cu aproape două MILIOANE de lei, după ce au participat cu oferte trucate la achiziții publice

Actualitate 22.04.2024 11:59 Vizualizări1038 Autor: Ziarul National
Companii AMENDATE cu aproape două MILIOANE de lei, după ce au participat cu oferte trucate la achiziții publice


Două întreprinderi au fost amendate cu aproape două milioane de lei, după ce au participat cu oferte trucate la achiziții publice. Amenzile au fost stabilite de Consiliul Concurenței, în urma unei investigații.

Potrivit Consiliului Concurenței, întreprinderile „Vigurcom” SRL și „Rapid Link” SRL au participat cu oferte trucate în cadrul procedurii de achiziție publică, organizată în anul 2019 de către Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, care viza achiziționarea lucrărilor de construcții de linii telefonice şi de comunicații şi lucrările auxiliare la mai multe obiective publice.

În procesul de pregătire a ofertelor pentru participarea la procedura de achiziție publică, întreprinderile implicate au făcut schimb de informații sensibile din punct de vedere concurențial și au coordonat ofertele de participare, încălcând astfel prevederile legale.

Valoarea totală a amenzilor aplicate celor două întreprinderi este de 1 918 063,52 de lei.

„Trucarea ofertelor reprezintă una dintre cele mai grave încălcări ale legislației în domeniul concurenței. Autoritatea națională de concurență va continua monitorizarea în mod constant a achizițiilor publice, având în vedere impactul negativ pe care orice încălcare în acest domeniu îl poate avea asupra întregii societăți”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu.

Consiliul Concurenței avertizează agenții economici cu privire la riscurile asociate coordonării acțiunilor în pregătirea ofertelor, schimbului de informații și implicării acelorași persoane în procesul de depunere a ofertelor. „Aceste practici pot încălca Legea concurenței și pot duce la sancționarea întreprinderilor”, conchide instituția.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md