05:00:57 09.05.2021
 
Stiri

Colaborare între autoritățile vamale din R. Moldova și România pentru a FLUIDIZA traficul la frontieră în perioada sărbătorilor de Paște

Actualitate 27.04.2021 16:39 Vizualizări824 Autor: Ziarul National
Colaborare între autoritățile vamale din R. Moldova și România pentru a FLUIDIZA traficul la frontieră în perioada sărbătorilor de Paște


Autoritățile vamale de pe cele două maluri ale Prutului vor depune eforturi comune pentru a fluidiza traficul la frontieră atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri, în perioada sărbătorilor de Paște.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Direcția Generală a Vămilor din cadrul ANAF din România au semnat recent un plan comun, potrivit căruia, în perioada 26 aprilie - 16 mai 2021, ambele autorități vor suplimenta numărul de funcționari vamali din posturile vamale de frontieră, vor utiliza toate pistele de control disponibile pentru gestionarea fluxului de călători și marfă atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire și își vor sincroniza aceste activități cu cele ale structurilor teritoriale ale Poliției de frontieră.

Totodată, în aceeași perioadă vor fi intensificate măsurile sanitare de protecție a funcționarilor vamali, inclusiv prin asigurarea necesarului de dezinfectanți, măști și mănuși pentru a fi utilizate în activitatea zilnică, ținând cont de situația pandemică generată de răspândirea virusului SARS CoV-2.

În același timp, va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linie de control pe întreg teritoriul țării, astfel încât să nu fie admise fraude care ar putea prejudicia bugetul de stat.

Persoanele care intenționează să traverseze frontiera pot apela la Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (+373 22 78 8888), pentru a solicita informații privind regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontiera vamală, precum și pentru a semnala eventuale fapte de corupție sau abuzuri comise de funcționarii vamali.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md