06:08:44 23.06.2021
 
Stiri

Cine au fost Bonnie și Clyde, cuplul CRIMINAL notoriu care a ucis și răpit polițiști

Actualitate 11.05.2021 20:28 Vizualizări1100 Autor: Ziarul National
Cine au fost Bonnie și Clyde, cuplul CRIMINAL notoriu care a ucis și răpit polițiști
Gene Hackman, Warren Beatty și Faye Dunaway în filmul „Bonnie și Clyde” din 1967. Sursa foto: Profimedia


Bonnie și Clyde, pe numele complet Bonnie Parker și Clyde Barrow, au fost un cuplu american notoriu responsabil pentru o serie de infracțiuni între anii 1932 și 1934.

Bonnie și Clyde au jefuit benzinării, restaurante și bănci din orășele, concentrându-se în mare parte pe statele Texas, Oklahoma, New Mexico și Missouri. Cei doi nu furau niciodată mai mult de 1.500 de dolari.

Bonnie și Clyde s-au cunoscut în Texas în 1930, atunci când ea avea 19 ani și el 21. La scurt timp după întâlnirea lor, Clyde a fost arestat pentru tâlhărie. Deși a evadat în cele din urmă din închisoare cu ajutorul unui pistol de la Bonnie, Clyde a fost arestat din nou și s-a întors în închisoare. Acolo, Clyde a rămas până când a fost eliberat pe cauțiune în 1932.

Clyde era un infractor cu mult înainte să o cunoască pe Bonnie, în ianuarie 1930. După 20 de luni petrecute în închisoarea între 1930 și 1932, Clyde s-a aliat cu Bonnie, iar cei doi au început o serie de infracțiuni care a durat 21 de luni.

Bonnie și Clyde, cuplul criminal care a ucis și răpit polițiști

În decembrie 1932, FBI a aflat despre un automobil abandonat în Michigan care a fost furat în statul Oklahoma. O percheziție din Oklahoma într-o altă mașină furată a dezvăluit o legătură între cele două automobile și Bonnie și Clyde.

Investigațiile ulterioare au făcut ca FBI să emită un mandat împotriva cuplului pentru transportul interstatal a celui de-al doilea autovehicul furat la data de 20 mai 1933. În acel an, Bonnie și Clyde au fost implicați în mai multe schimburi de focuri cu poliția.

Cuplul criminal Bonnie și Clyde. Sursa foto: Profimedia


La data de 1 aprilie 1934, Bonnie și Clyde au ucis doi polițiști în Texas. Cinci zile mai târziu, cei doi au omorât un polițist în Oklahoma și au răpit un șef de poliție.

Cum s-a răspândit povestea cuplului Bonnie și Clyde în afara SUA?

Bonnie și Clyde au fost uciși la data de 23 mai 1934, atunci când polițiștii au deschis focul asupra cuplului. Cei doi încercau să scape de o ambuscadă de-a lungul unei șosele din Louisiana, potrivit Britannica.

Mai mulți infractori din perioada Marii Crize, inclusiv Bonnie și Clyde, au devenit faimoși, fiind considerați personaje de tip „Robin Hood” care dădeau lovitura la băncile considerate de mulți a fi opresive.

Bonnie și Clyde au fost înfățișați pe marile ecrane într-un film de succes din 1967, în care rolurile principale au fost jucate de actorii Warren Beatty și Faye Dunaway.

Astfel, povestea cuplului Bonnie și Clyde s-a răspândit și în afara Statelor Unite ale Americii, promovând o modă „gangster șic” în Europa și Japonia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md