18:16:44 21.02.2024
Stiri

Chișinăul preia de la Iași practici de reabilitare economică a femeilor supraviețuitoare ale violenței

Actualitate 25.11.2022 09:38 Vizualizări852 Autor: Ziarul National
Chișinăul preia de la Iași practici de reabilitare economică a femeilor supraviețuitoare ale violenței


O delegație din R. Moldova s-a aflat, în perioada 22 - 23 noiembrie curent la Iași, România, unde au luat cunoștință cu programe de abilitare economică a femeilor supraviețuitoare ale violenței.

La schimbul de experiență și bune practici cu reprezentanții Consiliului Județean Iași și organizațiile de profil neguvernamental din teritoriu în domeniul abilitării economice au participat secretara de stat a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Felicia Bechtoldt, vicepreședinți/te de raioane, reprezentante ale Agenției Naționale Asistență Socială și ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă din Soroca, Bălți, Hâncești, Telenești și Ștefan Vodă. Este vorba de cele cinci raioane-pilot care participă la proiectul „Suport pentru co-crearea programelor de abilitare economică a femeilor supraviețuitoare ale violenței în bază de gen”.

Programele includ o abordare holistică, prin integrarea unui ciclu complet de sprijin pentru a asigura abilitarea economică a supraviețuitoarelor violenței în bază de gen și integrarea lor pe piața muncii.

În cadrul vizitei, secretara de stat a discutat și cu Angela Achița, președinta Fundației „Alături de Voi” România, o organizație neguvernamentală de tip întreprindere socială de inserție, înființată în februarie 2002 de către Holt International Children’s Service USA, a cărei misiune este incluziunea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile. Funcționara a avut ocazia să cunoască mai multe detalii despre legislația în domeniu, strategiile și standardele de ocupare, precum și despre abordările inovative aplicate de către angajatori în vederea creării unui mediu în care serviciile sociale și economia socială aduc rezultate sustenabile.

Totodată, membrii delegației s-au întâlnit cu reprezentanți ai Centrului social pentru ocrotirea femeilor victime ale violenței domestice, Centrului rezidențial pentru mame şi copii în dificultate, Centru de tranzit pentru refugiați și alte instituții de profil social din regiune, pentru a face un schimb de informații și practici în domeniile vizate.

Proiectului „Suport pentru co-crearea programelor de abilitare economică a femeilor supraviețuitoare ale violenței în bază de gen” este implementat de Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale, cu susținerea UN Women Moldova și sprijinul financiar al Ambasadei Suediei la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md