09:22:06 25.01.2020
 
Stiri

Chișinăuenii au acumulat DATORII ENORME pentru căldura din apartamente

Social 08.04.2016 16:38 Vizualizări807 Autor: Stela Mihailovici
Chișinăuenii au acumulat DATORII ENORME pentru căldura din apartamente


Furnizorul de energie termică din capitală „Termoelectrica” a acumulat datorii de peste un miliard de lei față de „Moldovagaz”, din cauza restanțelor pe care le au cetățenii la plata căldurii ce le-a fost livrată iarna în apartamente.

Locuințele gestionate de întreprinderile municipale (ÎMGFL) au datorii de peste 618 milioane de lei față de „Termoelectrica”, iar apartamentele gestionate de Asociațiile proprietarilor de locuinţe privatizate (APLP) – peste 272 milioane de lei. Cooperativele de Construcţie a Locuinţelor (CCL) au datorii de aproape 70 de milioane de lei şi locuinţele departamentale – peste cinci milioane de lei.

Peste 11529 de familii din Chișinău au datorii pentru agentul termic ce depășesc șapte mii de lei. „Pentru a nu recurge la procedurile de recuperare silită, administraţia SA „Termoelectrica” face apel către consumatori să-şi onoreze, în termen restâns, restanţele pentru consum, deoarece neachitarea datoriilor provoacă o situaţie financiară dificilă întreprinderii”, se spune într-un comunicat emis presei de instituție.

Și autoritățile municipale au acumulat datorii de peste 91 de milioane de lei față de „Termoelectrica”. La acestea se adaugă alte 36 de milioane de lei, care nu au fost plătite de Primărie la compensarea cheltuielilor de efectuare a plăților pentru resursele energetice de către persoanele defavorizate din municipiul Chișinău în sezonul de încălzire 2015-2016.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md