15:13:34 23.05.2024
Stiri

Cerbi STOPAȚI la vamă. ANSA nu a admis pe teritoriul R. Moldova mai multe animale, deoarece agentul economic nu avea actele în regulă

Actualitate 23.04.2024 17:23 Vizualizări1077 Autor: ZiarulNational
Cerbi STOPAȚI la vamă. ANSA nu a admis pe teritoriul R. Moldova mai multe animale, deoarece agentul economic nu avea actele în regulă


Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a sistat luni, 22 aprilie, operațiunea de import în R. Moldova al unei mici herghelii de cerbi, deoarece agentul economic nu avea actele în regulă.

Potrivit ANSA, acte de însoțire nu corespundeau cadrului legal stabilit între Ucraina, țara de origine a animalelor, și R. Moldova.

Astfel, certificatul veterinar prezentat inspectorilor ANSA, precum și conținutul acestuia nu corespundeau modelului de certificat sanitar-veterinar pentru astfel de specii de animale, care a fost agreat în anul 2022.

„Mai mult, nu corespundeau nici datele de identificare a animalelor cu cele reflectate în documentul prezentat, iar agentul economic nu era înregistrat în sistemul informațional TRACES (Trade Control and Expert System). În acest context, operațiunea de import al lotului de animale (cerbi) a fost sistată temporar pentru a găsi soluții optime pentru agentul economic și pentru animale”, explică ANSA.

Totodată, agentul economic a fost informat despre procedurile de înregistrare în sistemul informațional TRACES, iar inspectorii ANSA și colegii din Ucraina depun eforturi pentru a soluționa problema și a obține de la autoritatea în domeniul veterinar din țara vecină garanțiile de sănătate a animalelor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md