11:51:31 20.02.2019
 
Stiri

Centru de zi pentru vârstnicii din Râșcani

Social 20.11.2015 12:40 Vizualizări1349 Autor: Galina Munteanu
Centru de zi pentru vârstnicii din Râșcani

Vârstnicii din satul Mihăileni, raionul Râșcani, vor avea un centru de zi al lor, unde vor putea merge și beneficia de diferite servicii.

Centrul are o capacitate de deservire zilnică de maximum 50 de locuri, iar beneficiari vor putea fi locuitorii comunei Mihăileni, care au atins vârsta de pensionare şi din cauza unor circumstanţe de natură fizică sau socială au o capacitate scăzută de autodeservire, necesită supraveghere, asistare şi îngrijire specializată.

Identificarea beneficiarilor se va face de către asistentul social comunitar, membrii comunităţii, iar referirea acestuia spre Centru se va efectua de către asistentul social comunitar în baza dosarului.

În cadrul Centrului vor fi prestate servicii de reabilitare şi (re)integrare socială a persoanelor vârstnice, în baza evaluării necesităţilor, în regim de zi. Printre acestea se enumeră alimentaţie, după caz, asistenţă pentru respectarea igienei personale, consiliere psihologică, asistenţă juridică, agrement, reabilitare, (re)integrare socială, kinetoterapie și alte forme de servicii sociale, în funcție de necesitățile identificate ale beneficiarilor.

Centrul a fost renovat în colaborare cu Fondul de investiţii sociale din R. Moldova (FISM). Suma totală de investiţii este de peste 1,5 milioane de lei, 700 de mii dintre care este contribuţia locală, iar 800 de mii lei au fost investiţi de Banca Germană, prin intermediul FISM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.02.2019 09:00 Nicolae Negru Suveranitate limitată, „statalism” fals

15.02.2019 09:28 Nicolae Negru Petru Cărare și cele două pălării ale...

11.02.2019 09:13 Nicolae Negru Unde se întâlnesc pro-Moldova lui Pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md