22:41:50 27.05.2024
Stiri

Ceasiv Iar, noul punct fierbinte pe frontul din estul Ucrainei. Generalul Sîrski: Obiectivul Rusiei este de a-l cuceri până la 9 mai

Actualitate 14.04.2024 15:46 Vizualizări899 Autor: Ziarul National
Ceasiv Iar, noul punct fierbinte pe frontul din estul Ucrainei. Generalul Sîrski: Obiectivul Rusiei este de a-l cuceri până la 9 mai


Comandantul-șef al forțelor ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a declarat duminica aceasta că trupele care apără orașul Ceasiv Iar, un punct fierbinte pe frontul de est, au primit armament suplimentar pentru a bloca mai bine forțele rusești care înceracă să cucerească acest punct strategic, informează AFP.

„Au fost luate măsuri pentru a întări semnificativ brigăzile cu muniție, drone și echipamente de război electronic”, a scris el pe Facebook, precizând că a vizitat militarii ucraineni.

Cu o zi înainte, el afirmase că situația de pe frontul de est s-a „deteriorat considerabil" și că soldații ruși își intensifică presiunea spre Ceasiv Iar.

Cucerirea acestui oraș le-ar oferi soldaților ruși șansa de a avansa în regiune, comentează France Presse.

Orașul, situat pe un deal, se află la mai puțin de 30 de kilometri sud-est de Kramatorsk, principalul oraș din zona aflată sub control ucrainean și un important nod feroviar și logistic pentru armata ucraineană.

Generalul Sîrski a mai declarat că Rusia „își concentrează eforturile pentru a sparge apărarea noastră la vest de Bahmut", referindu-se la orașul cucerit de ruși în mai 2023 după o bătălie sângeroasă.

El a precizat că obiectivul comandamentului militar rus este de a „cuceri Ceasiv Iar", la aproximativ 20 km vest de Bahmut, înainte de 9 mai, ziua în care Rusia comemorează victoria asupra Germaniei naziste.

Rusia vrea să „creeze condițiile pentru o avansare mai profundă" spre Kramatorsk, a precizat comandantul-șef.

În ultimele săptămâni, armata rusă și-a intensificat, de asemenea, bombardamentele asupra regiunii de frontieră Harkov, unde se află orașul cu același nume, al doilea ca mărime din țară.

Sâmbătă seara, un atac a ucis două persoane într-un sat din zonă, a declarat duminică guvernatorul Oleg Synegoubov.

De asemenea, atacurile rusești asupra sistemului energetic continuă să provoace întreruperi de energie electrică în regiune.

O dronă rusă a ucis, de asemenea, o persoană duminică dimineața în regiunea Sumî, potrivit Parchetului General.

La rândul său, șeful administrației ruse de ocupație din regiunea sudică Herson, Vladimir Saldo, a declarat duminică că lovituri ucrainene au ucis două persoane și au rănit o a treia în sate din zonă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md