13:37:07 12.04.2024
Stiri

Ce trebuie să faci pentru a obține câte 10 kilograme de cartofi din fiecare rădăcină. Cel mai bine păstrat secret al grădinarilor a fost aflat

Actualitate 21.02.2024 07:28 Vizualizări5584 Autor: Ziarul National
Ce trebuie să faci pentru a obține câte 10 kilograme de cartofi din fiecare rădăcină. Cel mai bine păstrat secret al grădinarilor a fost aflat


Cei dintre noi care avem propria grădină cu siguranță că știm deja cât de dificil este să avem grijă de aceasta. Însă, indiferent de cât de multă muncă este nevoie, puține lucruri ne pot aduce la fel de multă satisfacție precum faptul că ingredientele din mâncarea pe care o pregătim vin din propria noastră curte. Iar dacă ne dorim o recoltă mult mai bogată de cartofi, există câteva trucuri ingenioase la care putem apela!

Dacă cumva stăm la curte, atunci mai mult ca sigur că deja știm cât de multă muncă este nevoie pentru a avea grijă de legumele, ori de florile din grădina noastră. Însă, chiar dacă este nevoie de un efort destul de semnificativ, cât și de o cheltuială însemnată, mulți români preferă să facă tot posibilul pentru a avea la îndemână propriile legume și fructe, atunci când au nevoie de acestea.

Ei bine, grădinarii cei mai iscusiți au câteva sfaturi ingenioase, iar dacă le respectăm cu atenție, nu este exclus să obținem chiar și 10 kilograme de cartofi din fiecare rădăcină! Iar primul astfel de sfat este unul banal, însă pe care multă lume îl ignoră! Trebuie să alegem cu mare atneție materialul săditor! Este important să alegem cartofi de înaltă calitate, chiar dacă sunt mai scumpi, dacă ne dorim o recoltă bogată!

Un alt lucru la care trebuie să fim atenți este locul unde plantăm cultura noastră! Pe lângă faptul că trebuie să avem un sol fertil, este foarte important ca locul din grădină unde punem cartofii să nu fie umbrit! Mai mult decât atât, este important să plantăm cartofii într-un loc unde nu au mai fost cultivați de mult timp.

Chiar înainte de plantarea cartofilor, solul nostru trebuie fertilizat, ideal cu diverse îngrășăminte organice. În plus, pe timp de vară, este important să udăm săptămânal cultura noastră de cartofi. Iar pentru a ține dăunătorii la distanță putem apela la metode naturale, precum soluția de cenușă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md