00:53:01 13.08.2022
Stiri

Caz EXCEPȚIONAL // Viața unei femei de 51 de ani, SALVATĂ de medicii de la SCR „Timofei Moșneaga” după o „luptă” de două săptpmâni

Actualitate 29.06.2022 15:33 Vizualizări1053 Autor: Ziarul National
Caz EXCEPȚIONAL // Viața unei femei de 51 de ani, SALVATĂ de medicii de la SCR „Timofei Moșneaga” după o „luptă” de două săptpmâni SCR


Viața unei femei de 51 de ani din R. Moldova a fost salvată miraculos de către medicii de la Spitalul Clinic Republican (SCR) „Timofei Moșneaga”, deși a fost vorba de un caz excepțional, rar întâlnit în medicină.

Pacientă de 51 de ani a fost internată la SCR „Timofei Moșneaga” într-o stare extrem de gravă.

„Femeia a fost internată cu o disfuncție multiplă de organe, de origine septică, cu pneumonie septică abscedantă, cu multiple focare în substanța albă și cu o complicație gravă, dar foarte rară - tromboză a sinusului cavernos. Toate aceste patologii au mai întreținut și sepsisul grav și sindromul de coagulare intravasculară diseminată”, explică șeful Clinicii Anesteziologie și Terapie Intensivă, prof. Victor Cojocaru.

Pentru a stabili diagnosticul corect și a determina care va fi tratamentul adecvat, au fost efectuate o multitudine de investigații și au fost incluși echipe de doctori din instituție.

„În frunte cu administrația, mai mulți specialiști de diferit profil au examinat această pacientă gravă. I-au fost investigați plămânii, rinichii, ochii, vasele sangvine, sistemul nervos central, abdomenul. S-a recurs și la intervenție chirurgicală. Oftalmologii i-au drenat câteva abcese paraorbitale. Unele măsuri de terapie intensivă se contraziceau. De exemplu, era pericol atât de trombi, cât și de hemoragie. Mai ales că trombii se aflau în sinusul cavernos, unde această patologie poate provoca sindrom de dislocare cerebrală, poate provoca presarea mai multor structuri anatomice. În același timp, dacă unele patologii prezentau o dinamică pozitivă, altele una negativă”, a adăugat prof. Victor Cojocaru, citat de un comunicat de presă al instituției.

După aproape două săptămâni de luptă pentru viața pacientei, medicii de la SCR „Timofei Moșneaga” au reușit să salveze femeia. Focarele din plămâni, creier și ochi s-au închistat. În prezent, pacienta este acasă, însă va fi fie monitorizată de specialiști până la însănătoșirea finală.

„Aduc mulțumiri tuturor, care mi-au salvat viața. Acum pot vorbi, mi-am recăpătat vederea, pot respira ușor și nu mă mai chinuie cefaleea”, și-a exprimat recunoștința pacienta salvată de medicii de la SCR „Timofei Moșneaga”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md