02:07:39 13.07.2020
 
Stiri

Câte persoane au aplicat la CONCURSUL-FULGER pentru funcția de procuror general interimar

Social 28.07.2019 15:43 Vizualizări2515 Autor: Ziarul National
Câte persoane au aplicat la CONCURSUL-FULGER pentru funcția de procuror general interimar


Parlamentul a anunțat sâmbătă, 27 iulie, concursul public pentru funcția de procuror general interimar, însă, deocamdată, nimeni nu a depus dosarul. Asta în condițiile în care dosarele pot fi expediate până luni, 29 iulie, ora 17.00.

Consultantul superior în cadrul Comisiei juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului, Cristina Rotari, a declarat pentru Deschide.md că niciun candidat nu a depus dosarul pentru funcția de procuror general interimar al R. Moldova.

Pentru a fi eligibil în calitate de procuror general interimar, persoana trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art.17 alin.(1) din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură. Dosarul urmează să cuprindă scrisoarea de motivare, CV-ul și o declarație pe propria răspundere precum că persoana îndeplinește condițiile prevăzute la art.17 alin.(1) lit. d) și art.20 alin. (1) lit. g) și h) din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură.

Amintim că vineri, 26 iulie, a avut loc ședința Consiliului Superior al Procurorilor, la care urma să fie desemnat un procuror general interimar. Aceasta nu s-a desfășurat din cauza lipsei de cvorum. Astfel, potrivit noilor prevederi din legislație, dreptul cu privire la desemnarea unui procuror general interimar i-a fost transmis Parlamentului. Președintele Igor Dodon a cerut să fie desemnat un procuror general interimar până la finele lunii iulie, pentru ca dânsul să semneze decretul de numire în funcție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md