12:08:49 05.02.2023
Stiri

Cât consumă încărcătorul lăsat în priză, de fapt. Câți bani dai în plus la factură. Detaliul pe care nu mulți dintre noi îl știu

Actualitate 24.10.2022 09:39 Vizualizări9013 Autor: Ziarul National
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză, de fapt. Câți bani dai în plus la factură. Detaliul pe care nu mulți dintre noi îl știu


Te-ai întrebat vreodată cât consumă încărcătorul lăsat în priză? Iată răspunsul pe care nu mulți îl știu. Într-un timp în care costul energiei electrice este în creștere, tot mai mulți oameni încearcă să facă economie și unii au ajuns să se întrebe inclusiv cât consumă încărcătorul lăsat în priză, fie cel de la telefonul mobil, fie cel de la alt dispozitiv electronic. Descoperă în rândurile de mai jos care este răspunsul.

Dacă vrei să afli cât consumă încărcătorul lăsat în priză, atunci trebuie mai întâi să cunoști anumite noțiuni. Energia electrică se măsoară în kilowați pe oră (prescurtat și KW/h). Un Kilowatt are 1.000 de W, așa că un dispozitiv care consumă 1.000 de W pe oră va utiliza 1kW pe oră, în timp ce un dispozitiv care consumă 100 W va atinge 1 kW într-o perioadă de funcționare de 10 ore.

Judecând după faptul că în R. Moldova 1 KW/h costă în jur de 3,15 lei pentru un kwh, atunci putem estima cât te costă, la finalul lunii, să lași încărcătorul în priză.

Cei de la zdnet.com au făcut un experiment în acest sens și au descoperit care sunt rezultatele și cât consumă încărcătoarele lăsate în priză, de fapt. Un încărcător de telefon mobil de 5W a fost lăsat în priză fără să fie conectat la un telefon. Experimentul a scos la iveală faptul că la factura lunară s-au adăugat în jur de 135 de W, ceea ce înseamnă un consum total anual de 1,5 KW. Înmulțim 1,5 cu 3,15 și obținem un cost total de 4,72 de lei.

În principiu, această valoare pare mică, însă cu cât avem mai multe prize ocupate, cu atât această sumă crește, arată cei de la zdnet.com. Gândește-te câte încărcătoare de telefon, laptop sau ceasuri inteligente există în casă. De asemenea, nu uita că încărcătoarele care nu sunt originale consumă mult mai mult decât cele originale și că în casă mai există și alte dispozitive care consumă curent chiar și atunci când sunt stinse (de exemplu, televizorul). Acum poți face chiar tu calculul pentru a descoperi cât consumă încărcătorul lăsat în priză, fără să îl folosești.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md