01:51:41 27.02.2024
Stiri

Care este cel mai mic stat din lume. Se află în Europa, are un singur locuitor permanent, propria monedă și imn național

Actualitate 29.11.2023 08:30 Vizualizări1787 Autor: Ziarul National
Care este cel mai mic stat din lume. Se află în Europa, are un singur locuitor permanent, propria monedă și imn național


Sealand este situată exact vizavi de Europa, așezată cu mândrie de cealaltă parte a Mării Nordului. Este o monarhie care are propria sa monedă, mărci poștale, constituție, imn național, dragoste pentru ceai și o pereche de prinți frumoși, născuți la doi ani distanță, scrie CBS News.

O firimitură de proprietăți imobiliare în largul coastei engleze care și-a declarat independența în 1967, Sealand are un singur locuitor permanent. Se întinde pe o suprafață de aproximativ două terenuri de tenis, dar care nu este recunoscută de statele membre NATO.

Șeful statului este Prințul Michael. Acesta trăiește, în prezent, în Anglia. Sealand se poziționează pe un fost fort britanic din Marea Nordului, care se află la circa 10 kilometri distanță de coasta Suffolk, fiind unul dintre forturile nautice ridicate de britanici pentru a se apăra de armata lui Hitler, în ce de-al Doilea Război Mondial. Construcția este echipată cu artilerie antiaeriană, aceste forturi fiind concepute pentru a preveni bombardamentele germane asupra Londrei. În timpul războiului, peste o sută de membri ai Marinei Regale au fost înghesuiți în aceste turnuri luni de zile.

Michael Bates, sau Prințul Michael, șeful statului, fiul lui Paddy Roy Bates, întemeietorul acestui stat, s-a mutat în casa familiei din Essex, Anglia, unde locuiește împreună cu soția și cei trei copii.

Din anul 1967 până în prezent, principalii rezidenți ai Principatului Sealand au fost familia Bates și câțiva apropiați. Totuși, acolo nu au locuit niciodată mai mult de 10 persoane.

Singurul locuitor permanent care se află în prezent pe insulă este Michael Barrington. Bărbatul este paznic, electrician, constructor și mecanic, fiind responsabil de întreținerea clădirilor acestei țări.

Sealand a fost folosită pentru diverse activități, inclusiv ca centru de date și server pentru site-uri web. De-a lungul anilor, au existat diverse voci critice față de validitatea și legalitatea statului Sealand, iar problema recunoașterii sale internaționale rămâne nesoluționată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md