09:29:04 27.04.2024
Stiri

Care ar fi PIERDERILE reale ale Rusiei în Ucraina și de ce Putin ASCUNDE cu grijă aceste informații

Actualitate 27.03.2024 17:30 Vizualizări796 Autor: Ziarul National
Care ar fi PIERDERILE reale ale Rusiei în Ucraina și de ce Putin ASCUNDE cu grijă aceste informații


Războiul lui Putin din Ucraina, care a trecut în al 3-lea an, devine pe zi ce trece unul foarte costisitor pentru Rusia. Pierderile sale de vieți omenești din rândul armatei, cât și cele de armament sunt colosale, cifre pe care președintele le ascunde cu grijă de populația țării. Serviciile Secrete americane au dezvăluit că Moscova a înregistrat 315.000 de militari morți și răniți, de la începutul conflictului în 24 februarie 2022.

Pierderile armatei ruse în tehnică militară, avioane, nave de război, tancuri, sistem de apărare sunt estimate între 9 și 10 miliarde de euro. Toate acestea nu pot fi înlocuite peste noapte, producând pagube ce pot fi recuperate în foarte mulți ani, potrivit Newsweek.

Cu toate eșecurile lor din Ucraina, forțele ruse și-au dovedit capacitatea de a continua operațiunile, în ciuda pierderilor uimitoare raportate în doi ani de război la scară largă.

O iarnă de lupte grele și câștiguri glaciare ale Rusiei au văzut că dinamica câmpului de luptă s-a schimbat înapoi la Moscova, liderii ucraineni luptându-se să întărească forța de luptă și se confruntă cu o reducere bruscă a ajutorului militar din Occident - și din SUA în special.

Anul acesta pare să fie unul de supraviețuire pentru Ucraina. Ofensivele rusești – menite în primul rând să finalizeze cucerirea întregii regiuni estice a Donbasului, formată din regiunile Lugansk și Donețk – sunt de așteptat să continue, indiferent de costul lor ridicat în vieți și echipamente.

Nici Ucraina, nici Rusia nu fac publice cifre detaliate sau regulate ale victimelor. Un raport desecretizat al Serviciilor Secrete americane, citat de Reuters în decembrie, a estimat 315.000 de soldați ruși morți și răniți din februarie 2022, reprezentând aproximativ 90% din personalul său înainte de invazie.

Forțele armate ale Rusiei au acum aproximativ 1,1 milioane de soldați activi în toate ramurile, conform bazei de date a Institutului Internațional de Studii Strategice 2024 Military Balance, dintre care 500.000 sunt în armată. Moscova are în rezervă încă 1,5 milioane de oameni în toate serviciile.

Luptele au fost dure pentru unitățile blindate ale Rusiei, care au fost concepute ca o avangardă devastatoare care ar prăbuși liniile ucrainene. Reuters a citat un oficial american fără nume care a spus că armata rusă a început războiul cu 3.100 de tancuri, dintre care 2.200 au fost pierdute, pierderi de peste 3 miliarde de euro.

Armata ucraineană susține că a distrus numai puțin de 15 avioane rusești în ultimele 15 zile, 12 Su-34, 2 Su-35 și 1 A-50 (numai ultimul valorează 300 de milioane de dolari), în februarie-martie 2024. Pierderilor acestor avioane de luptă ale Rusiei au însemnat 1,070 miliarde de dolari.

Site-ul web de informații Oryx, open-source, enumeră 97 de aeronave distruse și opt avariate. Pierderile totale ar putea fi estimate la peste 2 miliarde de euro.

Cu toate acestea, avioanele Moscovei au un efect esențial pe frontul de est, folosind bombe ghidate pentru a sparge pozițiile ucrainene în puncte fierbinți precum Avdiivka. De asemenea, Rusia încă mai folosește o serie de avioane pentru a lansa rachete cu rază lungă de acțiune către orașele ucrainene și ținte de infrastructură. De asemenea, pierderi importante s-au înregistrat și la sisteme de apărare ale Rusiei, în jur de 2 miliarde de euro.

Flota Mării Negre a început invazia cu aproximativ 80 de nave. Ucraina susține că a distrus 27 și a forțat cel puțin alte 15 pentru reparații. Cartierul general al Flotei din orașul ocupat Sevastopol din Crimeea a fost distrus, iar câteva docuri cheie au fost grav avariate.

Printre cele mai importante pierderi de până acum se numără distrugătorul de rachete ghidat Moskva, submarinul de atac Rostov, corveta Ivanovets și nava de aterizare Caesar Kunikov. Pierderile navale ale Rusiei ar putea fi estimate la 1,5 – 2 miliarde de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md