20:10:14 25.04.2024
Stiri

Butonul secret pe care îl au multe frigidere. Puțini oameni știu la ce folosește, de fapt

Actualitate 03.06.2023 18:23 Vizualizări4843 Autor: Ziarul National
Butonul secret pe care îl au multe frigidere. Puțini oameni știu la ce folosește, de fapt


Unul din cele mai folosite electrocasnice este, fără îndoială, frigiderul. De altfel este printre puținele electrocasnice care stă în permanență în priză, altfel toată mâncarea s-ar strica, nu-i așa? Dar, din varii motive în interiorul firigderului, și nu de puține ori, resimțim un miros tăios ca de stricat și nu știi cum să scapi de el. Din fericire, aici intervine butonul secret pe care îl au multe frigidere despre care puțini oameni știu la ce folosește, de fapt.

Vezi ce face butonul secret pe care îl au multe frigidere.

Nu de puține ori ne-am trezi deschizând ușa frigiderului că ne lovește un miros intens, usturător. Dacă nu v-ați dat seama, vă spunem noi, este mirosul de la apa colectată în interior și care, din nefericire, poate un să fie un mediu propice pentru dezvoltarea unor bacterii periculoase pentru alimente, dar și pentru noi.

Motivul pentru care se întâmplă acest fenomen se datorează unui șanț care se află, de obicei, pe raftul de jos al frigiderului, în partea din spate. Este vorba, de fapt, deun șanț de scurgere a apei, și un orificiu. Dacă acest orificiu se înfundă, atunci apa va rămâne în acel șanț, ulteiror căpătând acel miros de care vorbeam.

Aici intervine butonul secret pe care îl au multe frigidere, și care nu face altceva decât să desfunde acel orificiu și să ajute ca apa să se scurgă și să se elimine acel miros. Tot ce ai de făcut, pentru a desfunda orificiul, este să introduci în el fie un băț subțire de frigăruie, fie, de ce nu, chiar un bețișor pentru curață urechile.

Apăsând butonul secret, pe care îl au multe frigidere, vei desfunda zona respectivă, iar apa se va scurge, și așa scapi de problemă. Lăsând acum butonul secret pe care îl au multe frigidere, îți propunem o mică incursiune în istoria celui mai folosit electrocasnic din gospodăria ta. Citește mai departe și vezi care este evoluția acestuia, cu sau fără butonul secret.

Astăzi, nu ne putem imagina o bucătărie fără un frigider, dar câtă lume știe că primul frigider fabricat vreodată de General Electric a fost numit „Monitor-Top”? Sau, câți știu că, pentru a-l cumpăra în 1927, ar fi trebuit să plătească aproximativ 520 de dolari?

Frigiderele au arătat foarte asemănător până la sfârșitul anilor 1940, adică niște cutii făcute din metal extrem de urâte și extrem de mirositoare. Dar, după anii 1950, frigiderele au devenit mult mai sofisticate. Acestea se adresau clasei de mijloc și erau comercializate pentru gospodine. În acele vremuri trebuiau să fie un motiv de mândrie pentru femeia din casă, iar frigiderul trebuia să se asorteze cu pereții și dulapurile din bucătărie, fiind comercializat în cele mai nebunești culori, de la alb și până la roz.

Odată cu trecerea anilor, și frigiderele, vorbind de aspectul estetic, au evoluat. De exemplu, frigiderele din anii 1960 reflectau aspectul vremii. Futurist, dar simplu și cu curbe moi în design. În anii 1960, majoritatea frigiderelor includeau și un compartiment de congelare pentru ca mama să își facă provizii pentru mesele de familie.

Frigiderele din această epocă aveau o notă subtilă parcă scoase din celebrul serial de animație al alcelor ani, „The Jetsons”, sugerând un viitor de eficiență și libertate domestică. Ulterior, în anii 1970, a crescut popularitatea frigiderelor în miniatură și a celor noi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md