21:44:18 27.05.2024
Stiri

Buletine și permise de conducere românești false, confecționate la demisolul unei clădiri din Chișinău: Un agent sub acoperire a scos în vileag afacerea ilegală

Actualitate 16.04.2024 09:59 Vizualizări1138 Autor: Ziarul National
Buletine și permise de conducere românești false, confecționate la demisolul unei clădiri din Chișinău: Un agent sub acoperire a scos în vileag afacerea ilegală


Plasau anunțuri pe internet pentru găsirea clienților, confecționau acte românești false într-un subsol din Chișinău și le trimiteau comanditarilor cu un taxi. Tot prin intermediul taxiurilor primeau și banii pentru buletine sau permise de conducere românești false.

Oamenii legii au ajuns în „fabrica” de la demisol la scurt timp după ce un bărbat a fost reținut în anul 2018 la vama Leușeni cu mai multe buletine false. Acesta a cooperat cu ancheta și a povestit că a avut nevoie de acte false pe numele a cinci muncitori care lucrau la compania sa de construcții din Belgia. Pentru a le obține, el a apelat la un „specialist” în domeniu.

Pe fir a intrat un agent sub acoperire care s-a prezentat drept client ce are nevoie de acte românești false și a cumpărat de la același „specialist” două buletine românești pentru care a achitat 400 de euro. Actele false au devenit probe în dosarul penal, iar trei bărbați cu vârste de 32 și 36 de ani, implicați în această „afacere”, au ajuns pe banca acuzaților.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), fabricantul a declarat că a confecționat circa 50 de buletine și 10 permise de conducere românești false, însă de la acesta au fost ridicate și 1 000 de plicuri, aproape 1 000 de cartele folosite la fabricarea actelor false, precum și imprimante și laminator electric.

De la un alt membru al grupului infracțional, care și-a recunoscut vina și a cooperat cu oamenii legii, au fost ridicate buletine de identitate false.

Un alt membru al grupului infracțional era responsabil de publicarea anunțurilor pe diferite grupuri de interese din rețelele de socializare pentru vânzarea actelor false.

Pe mașina fabricantului a fost pus sechestru, iar cauza penală în acest caz a fost transmisă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md