18:42:26 26.07.2021
 
Stiri

BILANȚ // Ploile din acest an au DISTRUS peste 8 000 de hectare de porumb, floarea-soarelui și alte culturi agricole: Aproape 40 de localități afectate

Actualitate 22.06.2021 19:53 Vizualizări961 Autor: Ziarul National
BILANȚ // Ploile din acest an au DISTRUS peste 8 000 de hectare de porumb, floarea-soarelui și alte culturi agricole: Aproape 40 de localități afectate


Ploile puternice cu vânt și grindină au afectat, de la începutul anului curent, 38 de localități din 17 raioane ale R. Moldova, distrugând 12 km de drum și fiind smulse 820 de metri pătrați de tablă de acoperiș.

Totodată, au fost distruse peste 8 000 de hectare, în mare parte de porumb, floarea-soarelui, orz și alte culturi.

Bilanțul a fost prezentat astăzi la Guvern, în prezent fiind estimate pagubele materiale provocate de intemperii.

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, ministrului Apărării, Victor Gaiciuc și șeful IGSU, Mihail Harabagiu, au analizat capacitățile de intervenție disponibile în caz de necesitate, evaluând, totodată, perspectivele de diminuare a riscurilor eventualelor fenomene meteorologice periculoase care ar putea avea loc.„A fost menționat faptul că actualmente nu există pericole de inundații atât în lunca râului Nistru, cât și în cea a râului Prut. În cazul ambelor fluvii, debitul de apă se menține ridicat, dar fără a periclita siguranța localităților, existând o marjă de rezervă substanțială până la atingerea cotelor de risc al inundațiilor. În context, a fost subliniată necesitatea suplinirii stocurilor disponibile de rachete antigrindină, în acest an fiind deja utilizate circa 5 000 de rachete, dublu comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, dar și desfășurarea a 18 noi stații antigrindină care ar extinde aria protecției asupra raionelor Ștefan Vodă, Caușeni, Hâncești și Șoldănești”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul în exercițiu a dat indicații responsabililor să asigure inspectarea suplimentară a digurilor de protecție și întărirea acestora în funcție de necesitate, dar și estimarea completă a pagubelor în termini cât mai restrânși.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md